Детският спортен празник Здравото дете e активно и щастливо дете2024

...
Детският спортен празник Здравото дете e активно и щастливо дете2024
Коментари Харесай

Вчера приключи Детски спортен празник "Да върнем децата към спорта"

Детският състезателен празник „ Здравото дете e интензивно и щастливо дете " 2024 година се организира за 14-та поредна година в столицата. Основната му задача е поощряване към систематични спортни занимания на децата от най-ранна възраст. Проявата е част и в осъществяване на Националната стратегия за физическа интензивност и развиване на българското население „ БУЛФАР`2021 -2024 " и е отдадена на 17 май ден на Българския Спорт.



Мотото, което сплоти всички участници и даде знак за креативност и задача на празника беше ‘‘Да върнем децата към спорта``. Деца от 3 до 12 годишна възраст подвигнаха адреналина на всички родители и посетители на шампионата по футбол с научените през годината умения и приложението им в действителна спортна конюнктура. В взаимозависимост от другите възрасти и групи, събитието бе придружено от неповторими танцови хореографии, гимнастика и спортни игри за деца от столичните детски градини и учебни заведения. Десислава Илиева-Председател на Българската федерация „ Спорт за всички " връчи специфичен плакет с пожелания от ден на ден деца да спортуват от най-ранна детска възраст. Празника продължи три дни и се организира в Национална Спортна Академия (НСА) " Васил Левски " гр. София, на 11, 12 и 18 май 2024г.



Победители при учебните заведения в шампионата по футбол станаха тимовете за 1 и 2 клас на 98 НУ " Св.Св. Кирил и Методий ", а за 3 и 4 клас на 101. СУ „ Бачо Киро ". При децата от детските градини в шампионата по футбол нямаше класиране, шампионатът бе с показателен и развлекателен темперамент. Така всички тимове от най-малките представители бяха спечелили, като получиха купи, медали и доста изненади от сътрудниците на събитието.



Национална Спортна Академия " Васил Левски " бе претъпкана от детски смях, спортен дух, вълнуващи награждавания, както за дребните участници, по този начин и за техните горди родители. В края на всеки турнирен ден, бе и най-вълнуващата част за децата, а точно награждаването. Официално всички деца получиха оценките купи, медали и самостоятелни награди. В шампионата по футбол за учебните заведения бяха раздадени и самостоятелни награди като най-хубав вратар, най-хубав бранител, най-хубав полузащитник, голмайстор и най-техничен състезател.

Реализирането на това събитие бе осъществено и с помощта на Министерство на Физическото Възпитание и Спорта, Българска Федерация Спорт за Всички и други



Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР