Детският хор на България за втора година събира най-гласовитите деца 

...
Детският хор на България за втора година събира най-гласовитите деца 
Коментари Харесай

„Детският хор на България” ще пее в София, Бургас и Пловдив

„ Детският хор на България ” за втора година събира най-гласовитите деца  хористи от цялата страна.

На сцената ще бъдат повече от 400 реализатори. В София - на 4 юни, събота, от 19.00 в зала 1 на НДК; в Бургас - на 5 юни от 19.00 ч. в Летния спектакъл и в Пловдив на 19 юни от 20.00 часа в Античния спектакъл.

Инициативата „ Детският хор на България ” се организира напълно с поддръжката на Министерството на културата на Република България (със съдействието на Държавна опера – Пловдив).

„ Детският хор на България ” е план на Българския хоров съюз, който в първата си година – 2021 - бе подсилен от Национален фонд „ Култура ” към Министерството на културата. Насочен е към допустимо най-широката аудитория. Чрез провокирането на предпочитание за изяви и обезпечаването на опция за реализация на хоровата продукция в България се реализира и тактика за разпространение и развиване на хоровото изкуство със специфичен фокус към младежите.

В дълготраен проект планът планува осъществяване на Хорови асамблеи през 2022 и 2023 година - следващи реализирания на „ Детският хор на България ”.

Инициативите ще бъдат разпространявани отвън рамките на България, а обучителната стратегия, адресирана към диригентите на българските хорове ще бъде предпочитана за изданието през 2022 година.

Център в проявата през 2022 година ще бъде изнасянето на финалния концерт в 3 града – София, Пловдив и Бургас.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР