Детските градини в София ще отворят, когато се получат съответните

...
Детските градини в София ще отворят, когато се получат съответните
Коментари Харесай

Зам.-кметът Чобанов: Единственият сценарий за София е отварянето на детските градини в пълен състав

Детските градини в София ще отворят, когато се получат съответните инструкции от здравните управляващи. От няколко седмици се вършат инспекции, съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия зам.-кметът на Столична община Тодор Чобанов.

"Ние не можем да дадем каквито и да е разпоредби преди да получим инструкции от здравния и просветителния министър. Действително имаше с техните администрации съвещания, обсъждаха се разнообразни разновидности, в това число и поетапно отваряне с по-малки групи. Искам да подчертая, че в София такова нещо е невероятно, защото няма по какъв начин да изберем кои деца ще посещават тези понижени групи. Единственият реален сюжет за нашия град е обикновено отваряне с цялостен състав на групите ", сподели Чобанов.

Той посочи, че още преди месеци са изпратени инструкции на градините да се снабдят с нужните им количества защитни материали и дезинфектанти.

"Броят на децата в системата се движи сега към 44 000. Няма аршин, по който да бъдат определени от 20-30 деца в група – 10, които да посещават една по-малка група ", добави Чобанов.

Детските градини закупуват от своя бюджет нужните материали и при нужда се дофинансират. Зам.-кметът на Столична община прикани родителите да не се тормозят, тъй като градините ще имат задоволително благоприятни условия за стерилизация и обезпечаване на нужната здравна отбрана. Има задоволително хора в системата на детските градини, неизбежно е обаче и стягането на входа – ще се следи да бъдат прецизно проверявани децата на влизане, когато градините отворят.

Възможна ли е отдалеченост сред деца и възпитатели в детските градини?
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР