Детските градини ще останат затворени поне още една седмица. Това

...
Детските градини ще останат затворени поне още една седмица. Това
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски: Детските градини остават затворени поне още една седмица

Детските градини ще останат затворени най-малко още една седмица. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски на брифинг в Министерски съвет.
Той съобщи, че Националният действен щаб продължава мониторинга на обстановката с детските градини в други страни от Европейски Съюз. Например, в Дания не е записано заразяване, само че обстановката в Германия е по-различна както в учебните заведения, по този начин и в детските градини.
„ Нашето мнение е, че най-малко още една седмица не би трябвало да се отварят детските градини “, сподели проф. Мутафчийски.
Той уточни, че няма връзка сред броя на извършените проби и броя на новооткритите случаи с ковид. Така проф. Мутафчийски разяснява данните за броя на инфектираните с COVID-19 от последните дни, които варират от 20 до 50.
„ Изследванията удостоверяват, че у нас има клъстерно разпространяване на заболяването, което е доста добре, тъй като там могат да се съсредоточат всички ограничения за ограничение на заболяването. Ако продължим в този дух и ограничаваме клъстерите, това дава огромни шансове за естествен метод на живот “, сподели той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР