Детски празник организират от Регионалната инспекция по околната среда и

...
Детски празник организират от Регионалната инспекция по околната среда и
Коментари Харесай

Деца се включват в инициативата Да победим замърсяването с пластмаса“

Детски празник провеждат от Регионалната ревизия по околната среда и водите – София и Националния замък на културата. Събитието се назовава „ Да победим замърсяването с пластмаса “.

Ще бъдат оповестени и спечелили от конкурс на Регионална инспекция за опазване на околната среда за видеоклип по тематиката.

За да се оправим с казуса, би трябвало да обединим напъните си, сподели в „ Хоризонт до обед “ Ирена Петкова – шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда – София.

5 юни беше Световният ден на околната среда. Тази година мотото на деня бе точно „ Да победим замърсяването с пластмаси “.

„ Това мото е определено тъкмо, тъй като всички би трябвало да обединим напъните си в тази посока и е доста значимо всички хора и институциите да схванат, че от всеки един от нас зависи да реализираме тази победа, тъй като битката с пластмасата и отпадъците като цяло и институционални дейности, само че и значимо е действието на всеки един от нас. Затова ние ще се опитаме да убедим децата, че те са значими, че имат своето място и това по какъв начин те се отнасят към отпадъците и в частност към пластмасата зависи по какъв начин да бъдат понижени тези боклуци “.

По света 1 милион пластмасови бутилки се закупуват всяка минута, а 500 милиарда найлонови торбички за еднократна приложимост се изхвърлят всяка година. Общо, 50% от пластмасата, която използваме е за еднократна приложимост.

Петкова сподели още, че концепцията е да се научат децата да използват колкото се може по-малко пластмаса.

„ Могат да пазарят с торбички, а не с пластмасови пликчета, могат да не употребяват принадлежности за еднократна приложимост за хранене, могат да ги изхвърлят на местата за преработване “.

Още можете да чуете от изявлението на Савелина Савова с Ирена Петкова
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР