Детска площадка с модерни съоръжения за игра вече радва децата

...
Детска площадка с модерни съоръжения за игра вече радва децата
Коментари Харесай

В Първенец изградиха нова детска площадка по проект

Детска площадка с съвременни уреди за игра към този момент радва децата на Първенец. Тя е направена по самодейност на кмета на селото Ренета Плевнелиева. Заедно благодарение на сътрудници изготвят плана „ Зеленото сърце на село Първенец”. В подготовката се включва и Виктория Чалъкова, преподавател в локалното учебно заведение.

Кметът на община „ Родопи” посети готовия обект, финансиран от Министерство на околната среда и водите и Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда(ПУДООС). По време на обиколката той беше съпроводен от кмета на селото Ренета Плевнелиева.

Общата стойност на плана е 9999,98 лв.. Проектните действия включват озеленяване и възобновяване на зона за отдих и детска площадка в непосредствена непосредственост до детска градина „ Пролет” в селото. Наред с ремонта на оградата е построена бетонова площадка, покрита с ударопоглъщаща настилка. Върху нея са инсталирани две детски уреди – люлка и комбинирано детско оборудване. Около алеите са сложени пейки и кошчета за боклуци.

„ С новата детска площадка се усъвършенстват опциите за игра на децата, които дават живот на селото. Надявам се, че ще им донесе доста безгрижни часове на увлекателни занимания. Продължаваме с политиката за основаване на положителни условия за игра, отдих и спорт на децата и младите хора”, разяснява кметът Павел Михайлов след обиколката. „ Очаквам от кмета на селото и родителите да се погрижат за поддръжката, положителното положение и опазването на оборудването.” Кметът сподели още, че следващата година паркът ще бъде уголемен с още три детски уреди за игра.

„ Детската площадка е нашият подарък за децата на село Първенец за идващото лято. Виждате какъв брой е красиво, по тази причина от всички нас зависи да пазим красивата си придобивка”, прикани кметът Ренета Плевнелиева. Тя напомни, че след къта за игра в парк „ Чинара”, това е втора сходна детска площадка на територията на село Първенец.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР