Детска градина “Чайка или по-скоро филиалът на ул. “Богомил от

...
Детска градина “Чайка или по-скоро филиалът на ул. “Богомил от
Коментари Харесай

Детска градина Чайка на ул. Богомил отваря врати на 15 септември. Дали?

Детска градина “Чайка " или по-скоро филиалът на ул. “Богомил " от няколко месеца е открит, само че към момента стои спокоен и празен. Сградата бе публично показана за подготвена при започване на месец март, а кметът преряза лентата. Plovdiv24.bg градината ще отвори порти. 

Завесата обаче взе да се повдига, защото в уеб страницата на община Пловдив за банкет на деца в детските заведения е обявено, че “ от 15.09.2022 год новата постройка на ДГ " Чайка " ще одобри деца и ще проработи с 4 възрастови групи. По време на второ, трето и идващите класирания ще бъдат обявявани незаетите места.. Към този миг свободните места са 18, само че това са за трета възрастова група. За първа възрастова група оповестяването ще бъде на 1 септември за класирането на 13 същия месец.

Така след половин година, откогато са завършили строителните действия, има вяра, че за 15 септември.

По време на формалното лискане на менчето по неведоми аргументи общинската администрация беше не запомнила за предложения районната и не стана част от ПР събитието, което беше проведено, особено с цел да бъде регистриран планът, само че не и с цел да влязат децата. Всъщност това е първото разкриване на детско заведение от по-ново време, на което нямаше даже две деца, които да изпълнят нещо в програмата. 

Детската градина обаче ще може да посрещне деца, единствено в случай че улица “Богомил " бъде приключена по-бързо. Това обаче няма да стане скоро или най-малко не и по формалните проекти на общината, които са краят на годината за цялата улица, която ще е продължение до бул. “Санкт Петербург ". 

При положително стичане на събитията и малко по-стриктна работа от страна на строителите за 15 септември може да има асфалтиран и отворен път най-малко до детската градина. Вече са сложени бордюрите, трошеният камък е валиран, остава да се наредят тротоарните плочки и да се положат два пласта асфалт.

На ул. “Генерал Радко Димитриев " също строителните действия напредват, само че постепенно,  срокът е краят на октомври. Предстои занапред да се поставя топлопровод от формалния вход на военното отделение до ул. “Лев Толстой ". 

Това значи, че трафикът в региона на учебните заведения и детските градини в кв. “Каменица " няма да се облекчи за 15 септември, когато започва образователната година, а ще бъде натоварено.

За напредъка на ремонтните действия и настоящото положение на улиците " Генерал Радко Димитриев " и " Богомил " може да видите в галерията.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР