Децата тежко понасят развода, но това не бива да е

...
Децата тежко понасят развода, но това не бива да е
Коментари Харесай

5 ситуации, в които не си заслужава да съхраните брака

Децата тежко понасят развода, само че това не трябва да е единственият мотив да съхраните брака си.

Всяка двойка има разногласия и кавги. Това е обикновено. Понякога това е опит да решат различията и проблемите. И в случай че децата са дребни, е добре да опитате да ги решите и да се разберете.

Има обаче случаи, в които раздялата на родителите е от изгода и за децата.

Ето някои от тях.

Заплаха за живота или здравето

Сложният темперамент, избухливостта, острите реакции на брачна половинка са допустими досега, в който не носят щета. Ако мъжът е кадърен на рискови действия, дамата не трябва да се избавя брака, а себе си и децата.

Човек, който е кадърен да води някъде децата, или кара в нетрезво положение, или може да остави дребните сами в къщи, това е сътрудник, с който не си заслужава да продължите взаимното развъждане на детето.

Физическо принуждение

Без значение е дали той бие детето или, когато го няма, изкарва гнева си върху вас, бягайте. Да се даде съвет е доста по-лесно, в сравнение с да се направи в живота.

Статистиката обаче сочи, че живот под един покрив с татко, който е кадърен на принуждение, остава следи върху детската душeвност. Няма значение дали насилието е физическо, вербално или прочувствено.

Равнодушие

Пробвали сте всичко – фамилен психолог, на отмора – единствено двамата, общо занимание... само че нищо не се е трансформирало. И с изключение на детето нищо към този момент не ви свързва.

Нито шегите, нито прекарванията, нито ползите. Възможно е вие изобщо да не сте били подобаващи един за различен, на разликите с течението на времето да са се задълбочили.

Фактът се остава факт – не сте щастливи дружно, а безкрайните кавги ще продължат. По-лесно е  да обясните на детето, че мама и баща няма да живеят дружно, вместо то да става очевидец на вашите разправии.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР