Децата просто ги обожават, а и възрастните не остават по-назад

...
Децата просто ги обожават, а и възрастните не остават по-назад
Коментари Харесай

Раирани кренвиршки с чубрица

Децата просто ги обожават, а и възрастните не остават по-назад - вкусни кренвиршки за цялото семейство

Необходими Продукти

● брашно - 3 ч.ч
● олио - 75 мл
● прясно мляко - 150 мл
● квас - ¼ кубче
● захар - 2/3 ч.л
● сол - 2/3 ч.л
● яйца - 1 бр.
● кренвирши - 3 бр.

За намазване


● масло - 1 с.л.
● жълтъци - 1 бр.

за поръсване


● чубрица - суха

Начин на подготвяне

Пресявам брашното в огромна купа. Разбивам яйцето настрана, само че може и да го чукнем незабавно в брашното. Правя кладенче и в брашното и поставям яйцето, олиото, солта. Стоплям си леко прясното мляко и размивам маята. В прясното мляко поставям и захарта и 1 с.л брашно, разбърниквам с лъжица.

Оставям маята да шупне добре на топло за 10 мин. Изсипвам прясното мляко със захарта при брашното. Замесвам тестото. Набрашнявам си леко плота и доомесвам тестото доста добре. Оставям да втаса тестото на топло, завито с забрадка за към 40 мин. Докато шупва си разрязвам кренвиршите на ленти.

Вече втасалото тесто го деля на 9 елементи. Всяка част разточвам с овална форма. В началото на всеки овал класифицирам лента от кренвирша. Лентичката е според от размера на кръга. 2/3 от овала от края до 1/3 част от другата част - нарязвам с нож 8 броя ленти. В частта, в която е кренвирша, намотавам в посока лентите. Образуват се раирани закуски. Края на лентите би трябвало да са в долната част, скрити, като ги редим в тавата.

Тавата, в която ще печем кренвиршките, застиламе с хартия за печене. Подреждаме раираните закуски в тавата на разстояние едно от друго, тъй като при втасването ще овеличат размера си. Оставяме закуските покрити с забрадка на страна да втасат.Втасват 30 мин. В обособена купичка си отстранявам жълтъка от белтъка и го разрушавам с вилица доста добре. Към жълтъка добавям и 1 с.л размекнато масло и разбърниквам доста добре.

Получава се хубава ароматна примес, с която ще намажем закуските. След като втасат ги намазваме с четка. Отгоре поръсваме с ронена суха чубрица. Печем на 180 градуса в авансово зарята фурна. В подобаваща паница слагаме салфетка, с цел да не станат мокри. В чинията подреждаме раираните кренвиршки с чубрица. Хапваме с кисело мляко или айран.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР