Децата отдавна не усвояват учебния материал по абстрактно-логически начин, много

...
Децата отдавна не усвояват учебния материал по абстрактно-логически начин, много
Коментари Харесай

Психолог: Децата отдавна не усвояват учебния материал по абстрактно-логически начин

Децата от дълго време не усвояват образователния материал по абстрактно-логически метод, доста е значимо учителите да бъдат малко по-интерактивни. Това сподели психологът Иван Игов по отношение на адаптирането на децата към образователните занятия след дългата лятна почивка, написа Фокус. „ Има две аргументи, заради които учениците вървят на учебно заведение. Първата причина е, тъй като по този начин би трябвало и това вършат всички останали. Втората причина е поради приятелите, хората, с които си бил години наред в учебно заведение “, изясни Игов.

По думите му във връзка с децата акомодацията е по-различна от тази на възрастните, които са били в дълга отпуска. „ Трябва да сме наясно, че след като децата имат своя лична среда, а при юношите средата на връстниците е извънредно значима, те не се приспособяват толкоз мъчно. По-скоро им е мъчно да стартират да залягат още веднъж над учебниците “, разясни той. „ Винаги съм съветвал учителите да не стартират непосредствено с преговор под формата на контролни и други типове изпитвания, а да дадат един дребен интервал, в който децата да се върнат още веднъж към процедура, стила си, да учат и усвояват познания “, сподели още той.

Иван Игов посочи, че що се отнася до родителите е нужно малко по-голям толеранс и независимост, малко по-голяма опция да беседват с децата си за това, което се случва в учебно заведение. „ За страдание, както и в този момент виждаме, в българското учебно заведение още при започване на образователната година стартират да се случват неприятни неща “, добави Иван Игов.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР