Децата от ІІІ-та подготвителна група на ДГ Чайка“ впечатлиха кмета

...
Децата от ІІІ-та подготвителна група на ДГ Чайка“ впечатлиха кмета
Коментари Харесай

Хлапетата от ДГ Чайка изумиха с плуването си

Децата от ІІІ-та подготвителна група на ДГ „ Чайка “ впечатлиха кмета на регион „ Източен “ Николай Чунчуков с уменията си за плуване и демонстрираха малко по малко всичко, което би трябвало да се направи като подготовка преди влизане във водата и по какъв начин да се съчетае удоволствието с сигурността. Под вещото управление на треньора си Ангел Желязков те демонстрираха умения за плуване под и над вода, гмуркане, детайли на бруст, плуване по тил и доста други техники, с които демонстрираха, че са подготвени за морски завършения. Целият урок беше показан под зоркото око на цар Нептун с двете си доверени русалки, което провокира възторга на всички- участници и посетители.

Директорът на детската градина Мария Петрова показа, че уроците по плуване са за всички групи и поемат общо 180 деца, което е много трудоемко, само че всички са доста ентусиазирани- децата, личния състав и родителите. Дейността се организира по всички санитарни и безвредни правила и тук се работи безкомпромисно. Тя благодари на Община Пловдив за опцията детската градина да разполага с неповторимия басейн.

От своя страна кметът Николай Чунчуков поздрави децата за показния урок и им връчи дарове – истински пояси за морските им почивки, като не пропусна с подаръците и морските посетители на урока- цар Нептун и русалките. „ Ще продължим да влагаме в базата на детските ни градини, като планираме изграждане на плувни басейни и спортни площадки и в останалите ни обекти “, съобщи той и не пропусна да се снима до децата като безценен спомен от вълнуващото прекарване.

Кметът на „ Източен “ Николай Чунчуков подсети на всички, че в петък – 31 май, от 16 часа деца и родители ще имат опция да се забавляват дружно на празник, отдаден на Международния ден на детето, проведен от районната администрация в парк „ Каменица “. Ще има доста игри и дарове за всички- заключи ухилен кмета.

На проявата участваха членове на публичния съвет на детската градина, шефове на детски градини, Стефка Симеонова- гл. специалист „ Образование “ и Никола Манолов от районната администрация

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР