Децата от центъра за обществена подкрепа Бъдеще за децата на

...
Децата от центъра за обществена подкрепа Бъдеще за децата на
Коментари Харесай

Музеят на здравето отвори врати за деца от Аспарухово

Децата от центъра за социална поддръжка „ Бъдеще за децата на Аспарухово “ посетиха Музея на здравето във варненската районна ревизия по запазване на публичното здраве /бившата ХЕИ/. В специфична сказка пред стъклената фигура те наблюдаваха разположението на всички органи в човешкото тяло, функционалностите им и всички системи.

Вниманието на децата беше приковано от внушителните по мярка макети на човешките органи с разнообразни сечения, които демонстрират структурата им. Интерактивните табла, диаграмите и осведомителните табла разкриха пред тях посредством светлинни индикации доста потребна информация. В специфичен раздел бяха показани правилата на здравословния метод на живот и провалите върху здравето от нездравословните привички като тютюнопушенето и използването на алкохол.

В уроците им по човек и природа те ще усвояват познания за човешкото тяло, само че всичко от видяното в музея надалеч надвишава рамките на учебника. И по тази причина визитата ще е запаметяващо се прекарване с висок познавателен заряд.

Варненският Музей на здравето е основан през 1974 година по модел на международния музей на здравето в Дрезден.

Посещението беше проведено от районната организация на Българския червен кръст в Аспарухово и е част от плана „ Искаме ли, можем “, сподели ръководителят на аспаруховското сдружение „ Надежда за всеки “ Христина Димитрова. В календара на благотворителните начинания на БЧК през това лято беше и морската разходка на деца от уязвими обществени групи във Варна, в която участваха и деца от аспаруховския център за социална поддръжка.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР