Децата от ДГ Малина ще бъдат преместени в самостоятелна нова

...
Децата от ДГ Малина ще бъдат преместени в самостоятелна нова
Коментари Харесай

Местят ДГ „Малина” в нова сграда с басейн в Кючука

Децата от ДГ „ Малина ” ще бъдат преместени в независима нова постройка на бул. „ Александър Стамболийски ” 2 А, откакто Общинският съвет утвърди на сесията на 13 януари настаняването на детското заведение на новия адрес.

Сградата с плувния басейн, кухненски блок, физкултурен салон и детски площадки в двора е изцяло приключена от компания „ Запрянови – 03 ” още в края на 2021 година, само че и до момента е празна. 

В новата постройка ще бъдат преместени 9 групи на ДГ „ Малина ”, а една група си остава на ул. „ Кичево ” 50, излиза наяве от предлагането на зам.-кмета Стефан Стоянов. Тя ще се води към ДГ „ Албена ”.

В момента ДГ „ Малина ” употребява 14 жилището в подблоково пространство. Те ще бъдат върнати на " Жилфонд " за настаняване на крайнонуждаещи се от обществен покрив. Родителите, които чакаха най-сетне да бъде разгласен банкет в новата забавачка, са разочаровани, че местата към този момент са разпределени. Детската градина е строена на 200 деца.  

Настаняването в новата постройка се забави фрапантно поради обжалване на публичните поръчки за обзавеждане и съоръжение. 

Трудовите контракти с личния състав няма да се приключват. Тепърва ще се прецизира и бюджетът на детската градина. Според кмета на регион " Южен " Костадин Язов независимата постройка ще изисква по-големи средства.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР