Децата от 5 до 12 клас от малките училища, където

...
Децата от 5 до 12 клас от малките училища, където
Коментари Харесай

Децата от малките училища се връщат присъствено в клас

Децата от 5 до 12 клас от дребните учебни заведения, където има единствено по една паралелка, се връщат присъствено в клас от 15 февруари. Това става след заповед на здравния министър, издадена в неделя след предписание на министър-председателя.
Занятията ще се организират при съблюдаване на всички противоепидемични ограничения и в сходство с направените от Министерство на образованието и науката и Министерство на здравеопазването Насоки за работа на системата на предучилищното и учебното обучение през образователната 2020-2021 година в изискванията на.
Във връзка със заповедта, от Министерството на образованието и науката оповестиха, че обособените учебни заведения, в които имат такива паралелки, независимо ще решат по кое време да възстановят присъствените занятия - от понеделник или от вторник, като уведомят родителите за това. Училищата няма да отразяват отсъствия на учениците, които по справедливи аргументи не са съумели да участват. При неспособност, заради влошена метеорологична конюнктура и затруднено напредване на учениците, учебните заведения могат да изискат продължение на образованието в електронна среда.
Решението за присъствено образование обаче провокира и неодобрение от страна на групите " Родители за Безопасно обучение ", " Учители за Безопасно обучение " и " Science in the Crisis ".
В отворено писмо до премиера и до министрите на опазването на здравето и на образованието обявиха, че решението не се базира на никакви справедливи разбори за развиването на епидемиологичната конюнктура в страната.
Още:  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР