Децата ми обожават, когато им приготвям пържени картофи , защото

...
Децата ми обожават, когато им приготвям пържени картофи , защото
Коментари Харесай

„Мамо, направи от онези картофки“: Тайната за божествено хрупкави пържени картофи е в прясното мляко!

Децата ми обожават, когато им подготвям пържени картофи, тъй като стават по-вкусни и хрупкави даже от тези в заведенията за хранене за бързо хранене! Видях рецептата някъде в Интернет и веднага я пробвах. Малкият трик, който ги прави толкоз неустоимо хрупкави и вкусни, е в прясното мляко – вместо да пържа картофите незабавно след нарязването, първо ги наквасвам в прясно мляко!

 прясно мляко в картофи

Знаете какъв брой са капризни децата, а моите настояват, че по този начин приготвени пържените картофки са същите като от Макдоналдс. Ако и вашите деца обичат да похапват хрупкави картофки, поучавам ви да ги извършите, доста ще им харесат.

Пържени картофи в прясно мляко

Продукти: 

1 л прясно мляко

200 г лед

1 кг картофи

60 г нишесте

1,5 л вода

подправки

Ако приготвяте по-малко картофи, да вземем за пример 500 г, прибавете 500 мл мляко (пропорция 1:1).

Приготвяне:

Поставете 200 г лед в дълбока купа, след което налейте от горната страна 1 литър мляко. Отстрани пригответе картофите. Картофите би трябвало да се измият добре под течаща вода, след което да се обелят (освен в случай че нямате млади картофи, те не е наложително да се белят). Картофите за пържене се нарязват на лентички.

 картофи за пържене

 нарязани картофи

В тенджера, в която сте поставили 1,5 литра вода, слагате картофите и ги варите, до момента в който водата заври. Докато са горещи, по този начин приготвените картофи се пускат в студеното мляко и се оставят да престоят няколко минути.

 варени картофи

 картофи в прясно мляко

След това се прецеждат от млякото и им се прибавят 60 г нишесте, след което се пържат по класическия метод в олио на тиган. Ако желаете по-здравословен вид, можете да изпечете картофите във фурната, авансово овкусени, като в този случай се подреждат в тава един до различен, с цел да не се застъпват. Пекат се до момента в който станат хрупкави – към 40 минути според от фурната на 200 градуса.

 хрупкави пържени картофи

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР