Децата ги обожават, дори и дамите на диета не могат

...
Децата ги обожават, дори и дамите на диета не могат
Коментари Харесай

Двуцветни бисквити

Децата ги обожават, даже и дамите на диета не могат да им устоят. Що е то?

Необходими Продукти

● масло - 1 1/4 ч.ч.
● пудра захар - 1 1/4 ч.ч.
● сода - 1/4 ч.л.
● брашно - 3 ч.ч.
● яйца - 1 огромно
● сол - 2 щипка
● ванилия - 1 1/2 ч.л. дестилат
● кафе - 2 с.л. мощно
● какао - 3 с.л. натурално
● шоколад - 100 г естествен

Начин на подготвяне

Брашното, солта и сода се пресяват. Отделно се разрушава маслото със захарта до бухнал крем и се прибавя яйцето, ванилията при непрестанно разбивате. Постепенно, на 2 пъти се прибавя брашното. Тестото се разделя на 2 елементи

Към едната част прибавете кафето и какаото и добре омесете. Разтопете шоколада, леко го охладете и прибавете към кафявото тесто.

Бялото и кафявото тесто се разделя на 3 елементи всяко - общо 6. Разточват се на идентични тънки кори с правоъгълна форма, и благодарение на свежо фолио като разделител, се прибират в хладилника за 30-40 минути.

След това се взема бял блат, разточва се фино (до размер 18х18 см) и от горната страна се поставя компактно втори кафяв разточен блат, като се отстранява фолиото. Всеки блат се държи в хладилника преди да се разточи.

Внимателно двете елементи се завиват на руло, без да има празно пространство в средата, с цел да се получат хубави и плътни бисквити. Рулото би трябвало да е с дължина към 20 см и дебелина 4 см. Оформете с ръце, като придържате с фолиото от външната страна. По този метод оформете и останалите рула и ги приберете за 20 минути в камера или 2 часа в ледник.

След това извадете едно руло и с изострен нож го разрежете на обособени късчета дебелина 0.5 см. Подреждайте ги в тава с хартия за печене и ги сложете да се изпекат в авансово загряна на 180 градуса фурна за към 12-14 минути. Охладете добре преди да приберете за предпазване. Аз прибавих и малко семена към тестото.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР