Деца войници в Демократична република Конго пият кръвта на своите

...
Деца войници в Демократична република Конго пият кръвта на своите
Коментари Харесай

Деца войници в ДР Конго пият кръвта на жертвите си

Деца бойци в Демократична република Конго пият кръвта на своите жертви, вярвайки, че това ще ги направи непобедими.

Въоръженото формирование "Камуина Нсапу ", което постоянно прави набези в централния регион Касай, употребява за бойци момчета и девойки, доста от които на възраст сред 7 и 13 години, съобщи в отчет Комисията на Организация на обединените нации за правата на индивида.

Според отчета членовете на "Камуина Нсапу " вярвали, че магическият обред, включващ пиянство на кръвта на обезглавени жертви, ще ги направи непобедими, оповестиха Ройтерс и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Повечето поданици били уверени в магическите качества на децата, което всявало боязън.

"Това общо поверие... може частично да изясни за какво едно зле въоръжено формирование, формирано значително от деца, е в положение да устои на настъплението на подготвена национална войска повече от година ", съобщи комисията в отчета, който се основава на свидетелства на хора, избягали в Ангола от насилието в ДР Конго.

По данни на Организация на обединените нации "Камуина Нсапу " е екзекутирала минимум 79 индивида. Формированието убивало основно представители на управляващите.

През март или април е било основано друго въоръжено формирование, наречено "Бана Мура ", което да атакува етническите групи луба и лулуа, към които принадлежат бойците на "Камуина Нсапу ". Твърди се, че формированието, подозирано, че прави кланета и изнасилвания на етническа основа, е въоръжавано и подкрепяно от локални водачи и чиновници на армията и полицията.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР