Деца войници в Демократична република Конго пият кръвта на жертвите

...
Деца войници в Демократична република Конго пият кръвта на жертвите
Коментари Харесай

Деца войници в ДР Конго пият кръвта на жертвите си на ритуали

Деца бойци в Демократична република Конго пият кръвта на жертвите си на обред с вълшебства, с цел да станат непобедими. Това предизвести Комисията на Организация на обединените нации по правата на индивида, представена от ДПА.

Милицията " Камуина Нсапу ", която постоянно прави офанзиви в централния район Касаи, най-вече употребява момчета и девойки като бойци, доста от тях са на възраст сред 7 и 13 година, се споделя в отчет на комисията.

Като част от ритуала девойки раздрусват сламените си поли и пият кръвта на жертвите.

Според Организация на обединените нации множеството поданици са уверени в магическата мощ на децата, което води до боязън.

В отчета, който е направен въз основата на изявленията с 96 души, които са съумели да избягат в прилежаща Ангола, това общо поверие отчасти изяснява за какво зле въоръжената милиция, формирана единствено от деца, съумява да се опълчва на националната войска повече от година.

Кризата " Касаи " е провокирана от отхвърли на държавното управление да даде формален статут на Жан-Пиер Мпанди, прочут като Камуина Нсапу, като един от обичайните водачи в района. В отговор на това Мпанди активизира милицията си и въстана против държавното управление. След убийството му през август 2016 година насилието ескалира.

Повече от 3000 души са избити, близо 1,3 милиона са разселени, а към 3000 са избягали в Ангола.

Организация на обединените нации е разкрило минимум 80 всеобщи гроба в района.

Разследващи от международната организация предизвестяват за етническо пречистване в централно Конго. В последно време са избити повече от 250 души, в това число 62 деца, осведоми АП.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР