Деца в началните училища в най-големия град в Кот д`Ивоар

...
Деца в началните училища в най-големия град в Кот д`Ивоар
Коментари Харесай

В Кот д’Ивоар: ФИФА с футболни тренировки в училищата

Деца в началните учебни заведения в най-големия град в Кот д`Ивоар - Абиджан, размениха класните стаи за футболни стадиони, с цел да вземат участие в самодейност на ФИФА, която цели да направи спорта по-достъпен и да способства за образованието в страната, заяви Ройтерс.

Кот д`Ивоар е първата страна в Западна Африка и петата на континента, която се причисли към програмата на ФИФА " Футбол за учебните заведения " (F4S), стартирана през 2019 година с пилотни планове в Пуерто Рико и Ливан.

Деца с жълти потници и бели фланелки упражняваха пасове и дриблираха сред конуси под управлението на инструкторите на ФИФА.

„ Когато играят на футболни стадиони, те прогонват насилието, построяват лидерски умения и поддържат връзка с другите ", сподели мениджърът на F4S Фатимата Соу в Абиджан.

Програмата се организира в съдействие с Организация на обединените нации и има за цел да способства за образованието на към 700 милиона деца посредством съчетание на спорт и обучение.

" Работилниците... свързват футбола с образованието. Животът, футболът и техническите умения се преподават в границите на една подготовка, сподели инструкторът на F4S Антонио Буенано.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР