Деца разказват на Богородица за своето детство в осмия национален

...
Деца разказват на Богородица за своето детство в осмия национален
Коментари Харесай

Деца разказват на Богородица за своето детство в конкурс СНИ...

Деца описват на Богородица за своето детство в осмия народен конкурс на Пловдивската митрополия „ Въведение Богородично “. По традиция той се провежда във връзка 21 ноември – Деня на православната християнска юноша и семейство, от културно-просветния отдел на митрополията с благословението на митрополит Николай.



„ Целта е да се подтикват креативните заложби и изяви на учениците да изразят възприятията и вълненията си във връзка християнския празник; да вникнат в ролята и значимостта на фамилията – да съхранява любовта, да възпитава децата си във религия, благочестие, респект и почитание към родителите, както дребната Мария - Св. Богородица, с цел да може човек най-пълноценно да извърши своята задача в света “, изясняват уредниците.

В раздела за рисунки могат да вземат участие възпитаници от 1. до 12. клас, разграничени в 6 възрастови групи. Рисунките би трябвало да са авторски, с формат 35/50.



Тази година в раздела за литературни произведения са заложени съответни тематики. За децата от 4. до 7. клас тя е „ Какво желая да опиша на Света Богородица за моето детство “. По-глемите ще разсъждават по тематиката „ Ако бях родител, по какъв начин бих възпитавал/а децата си във религия и християнски добродетели “.

Крайният период е10 ноември. Литературните творби с размер до 2 страници би трябвало да се изпратят на имейла на на Културно-просветния отдел: Рисунките е належащо да бъдат изпратени по пощата на адреса на Пловдивската митрополия: ул. „ Станислав Доспевски “ 14.



Всички произведения би трябвало да имат заглавие, трите имена на създателя, клас, учебно заведение, телефон за контакт, както и име и телефон на преподавателя. Ще бъдат отличени учениците, класирани на първоите три места по раздели и възрастови групи.

Рисунките са на наградени участници в миналогодишното издание на състезанието " Въведение Богородично "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР