Деца от ямболската Гимназия по строителство, архитектура, графика и дизайн

...
Деца от ямболската Гимназия по строителство, архитектура, графика и дизайн
Коментари Харесай

Добрата новина: Деца от ямболска гимназия помогнаха на майка и син в много тежко положение

Деца от ямболската Гимназия по строителство, архитектура, графика и дизайн " Кольо Фичето " се самоорганизираха и помогнаха на семейство от стралджанското село Атолово, научи " Фокус " .

Възрастна майка е принудена се грижи за сина си, който е останал неработоспособен след несполучлива интервенция.

В страницата на гимназията в една от обществените мрежи преподавателят по български език и литература Димитър Колев написа за добрината на учениците. Ето неговите думи:

" Пиша този пост, с цел да опиша за жест на наши възпитаници, който резервира вярата и вярата ми.

Преди дни споделих с младежи от няколко паралелки, в които преподавам, че съм попаднал инцидентно на обява в мрежата, в която бе разказана историята на стара жена, грижеща се за сина си, останал без крайници след несполучливо лекуване.

Темата не бе обсъждана... След няколко дни деца от класовете започнаха да ме търсят. Събраха се няколко торби с хранителни артикули, други ми дадоха събрани пари. В нашето учебно заведение има двама възпитаници от Атолово - селото на застигнатото от тежката орис семейство.

Галена и Христо предадоха на баба Станка и сина й питателните артикули и събраните пари. Сълзите в очите на старата жена ни стиснаха крепко за гърлата.

В този миг разбрах, че има вяра щом има такива деца. И съм горделив! Защото учениците са научили най-важния си урок - урока " Да бъдем хора! ". Благодаря ви, деца! "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР