Деца от детските полицейски управления в областта гостуваха на полицаите

...
Деца от детските полицейски управления в областта гостуваха на полицаите
Коментари Харесай

Деца видяха отблизо работата в полицейските управления

Деца от детските полицейски ръководства в региона гостуваха на служителите на реда от ръководствата в Пазарджик, Пещера, Панагюрище и Септември. Униформените от РУ-Велинград пък от своя страна посетиха учениците в учебно заведение и на място ги срещнаха с полицейската специалност.

През миналата седмица и по отношение на Професионалния празник на българските служители на реда 8-ми ноември, децата от детските полицейски ръководства в района гостуваха на органите на реда. Доброволците се срещнаха от близко със чиновниците на охранителна и престъпна полиция, посетиха оперативните дежурни елементи, местата за задържане на малолетни. От своя страна униформените ги срещнаха с униформата на българския служител на реда, помощните средства, оборудването и патрулните коли. Разясниха им рисковете на полицейската специалност, както и голямото задоволство от това да работиш в името на хората. Учениците имаха опция да задават доста въпроси, да се допрян и персонално да тестват бронежилетки, каски, щитове, палки, които са значима част от полицейското съоръжение. С наслада органите на реда откриха, че децата добре познават отличителните знаци на служителите на реда, разпоредбите за сигурност на улицата и вярното държание при положение, че станат очевидци на закононарушение или нарушаване на публичния ред.      

През месец октомври на територията на Област-Пазарджик започва Националната превантивна стратегия „ Детско полицейско ръководство “. Това е четвъртата група от деца, която ще премине през двугодишно образование по тази стратегия. В рамките на района вземат участие общо 116 ученика от трети клас обособени в пет детски полицейски ръководства - НУ „ Никола Фурнаджиев “ гр. Пазарджик, СУ „ Христо Ботев “ гр. Септември, ОУ „ Христо Ботев “ гр. Велинград “, ОУ „ П.Р.Славейков ” гр. Пещера и ОУ  „ Проф. Марин Дринов “ гр. Панагюрище. 

 

Пресцентър ОДМВР-Пазарджик                                                                                      
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР