Деца и роднини на шефове в Министерството на земеделието получават

...
Деца и роднини на шефове в Министерството на земеделието получават
Коментари Харесай

Роднини на земеделски началници се облажили с евросубсидии

Деца и родственици на шефове в Министерството на земеделието получават пари от евросубсидии и то години наред, оповестява Нова телевизия.

Елен Стойкова е дъщерята на шефа на Областната Дирекция „ Земеделие” за София – Област, Христина Стойкова.

Регистрирана още от 19 годишна като аграрни производител Елен е една от тези земевладелци, които допреди 2 години бяха всеобщо събитие –стопаните на пасища без животни. Хората, които взимаха огромни суми европейски дотации единствено, с цел да косят тревата и почистват ливадите.

През 2015 година същинските животновъди възроптаха, че поради тези хора, за тях не са останали площи, които да заявят за дотации. Държавата отстъпи и законът ограничи практиката.

От 2013 година до началото на 2016 година обаче дъщерята на земеделския шеф е взела хиляди левове за поддържане на над 1300 декара пасища в Челопеч, където инцидентно или не, ведомството на майка й е одобрявало площите, преди да се кандидатства за парите пред Фонд „ Земеделие”.

Вичо Вичев пък е бащата на същата директорка на земеделието за София област - Христина Стойкова. Бащата и майката са записали компания, която е спечелила еврофинансиране по друга стратегия към земеделието – за къщи за посетители. С максимума подкрепяне по програмата – 380 000 лева те са построили три красиви къщи близнаци край Сливница. Като ръководител на комисия, щерка им - шефът Христина Стойкова, е преобразувала земята под къщите от земеделска в урбанизирана.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР