Детокс на тялото, детокс на гардероба… думата “детокс вероятно ви

...
Детокс на тялото, детокс на гардероба… думата “детокс вероятно ви
Коментари Харесай

Токсичните мисли, които да изхвърлим от съзнанието си през новата година

Детокс на тялото, детокс на гардероба… думата “детокс ” евентуално ви следва непрестанно, и има за какво.
Но най-важният детокс не се показва в това да пречистите тялото си след празниците (въпреки че не оспорваме и неговото значение), а по-скоро в това да започнете годината на чисто. Оставили зад тила си всяка токсична мисъл, която ви е пречела да постигнете задачите си през 2017! Като например…

“Аз не съм задоволителна ”

Откажете се от тази ограничаваща мисъл и нейните вариации: незадоволително добра, незадоволително интелигентна, незадоволително красива и така нататък Колкото може по-често си напомняйте, че това, което сте, ви е безусловно задоволително.

“Изгубих задачата в живота си ”

Никога не може да изгубите задачата на съществуването си, защото тя самата е част от вас. Докато към момента дишате, вашата цел също ще я има. Затова спрете да се оглеждате в близост, в търсене на мотивация, а погледнете вътре в себе си, тъй като това е единственото място, на което ще я откриете.

“По-добре да съм част от масата, в сравнение с да ме назовават “странна ” ”

Откажете се от това поверие, че би трябвало да сте като всички останали, и се осмелете да бъдете себе си. Както споделят, по-добре е да си първа версия на самата теб, в сравнение с второ издание на някой различен. Вместо да вършиме каквото всички вършат, да се обличате като тях и да четете каквото четат и те, правете това, което на вас ви харесва и което ви диктува сърцето.

“Не мога да си разреша да съм уязвима ”

Зарежете маските, премахнете всички стени, които сте построили към себе си и просто се отдайте на възприятията си. Премахнете бариерите сред себе си и другите и им позволете да видят същинското ви аз. Разкрийте се на околните си хора и си позволете да обичате и да бъдете обичани. Приемете минусите си и си позволете да бъдете раними.

“Нямам нужната професионална степен ”

Това, че на хартия не написа, че можете да вършиме нещо, никога не значи, че не сте положителни в него. В наши дни опитът е доста по-голям и в случай че позволите на себе си да преследвате фантазиите си с непримиримост, да се потвърждавате пред всички, то бъдете сигурни, че високопоставените персони, които могат да ви оказват помощ да израснете в кариерата, ще видят вашите качества преди всичко.

“Не мога да съм щастлива, до момента в който не реализира задачата си ”

Хората отсрочват това да живеят пълноценно и да бъдат щастливи, до момента в който чакат да им се случи някакво знамение. Тук още веднъж идва една добре позната мъдрост: “Щастието е странствуване, а не последна цел. ” Откажете се от концепцията, че щастието се намира някъде в далечното бъдеще, където ще сте постигнали каквото желали и зачеркнали задоволително неща от листата си. Позволете си да се отпуснете и да сте щастливи тук и в този момент.

“Животът е прекомерно сложен ”

Мисълта, че животът е сложен, неприятелски и нечовечен е склонна да ни лимитира както нищо друго. Животът е подобен, какъвто е, и с изключение на да променим личните си възгледи по отношение на него, друго не можем да сторим. Вместо да се задълбочаваме в тези оправдания, би трябвало да потърсим красивите и мотивиращите ни неща в средата, която ни заобикаля и да се учим от отрицателните, които са неизбежни.

“Родителите ми са отговорни за всичко ”

Важно е да се научите да поемате отговорност за нещата, които ви се случват, а не цялостен живот да обвинявате родителите си (или някой друг) за неуспехите си.

“Нямам потребност от никой, мога да се оправя сама ”

Искането на съвет или помощ от непосредствен човек или сътрудник не е знак на уязвимост или неведение, нито пък е нещо, което единствено слабите хора си разрешават. Зарежете философията, че с цел да бъдете самостоятелни безусловно би трябвало да се справяте с всичко сами, и се научете да желаете и да получавате помощ. И не тъй като в действителност не можете да го извършите сами, а тъй като сте задоволително мъдри, с цел да разберете, че настояването на помощ е едно от най-смелите неща, което мощния човек може да направи.

“Любовта е прекомерно мъчителна, завърших с връзките ”

Любовта не е тази, която ни наранява. Това са неудовлетворените упования. Никой не би се чувствал по-добре без обич и топлина в живота си, просто по този начин сме устроени. А любовта не е нещо, от което с лека ръка можем да се откажем. Вместо да вземате такива радикални решения, просто се постарайте да подхождате към връзките си като зрял човек, без да имате прекомерно високи критерии към индивида против вас, с цел да ви отвърнат със същото. /missbloom.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР