Детето ви иска да стане космонавт? Тази толкова популярна и

...
Детето ви иска да стане космонавт? Тази толкова популярна и
Коментари Харесай

Две деца от България ще получат стипендия, за да започнат подготовката си за космонавти

Детето ви желае да стане космонавт? Тази толкоз известна и на пръв взор леко налудничава фантазия, която съвсем всеки човек има като дете, може да стане действителност за едно момче и едно момиче от България.

След като в края на януари интернационалната фондация Elevate разгласи, че ще обезпечи цялостна стипендия на едно българче за образование в галактическия център Space Camp в турския град Измир, през днешния ден се разбра, че ще бъдат обезпечени и две стипендии и за Space Academy в София.

Те ще бъдат дадени по време на обществената лекция " Следваща цел: Марс " на създателя на програмата Mars One Бас Лансдорп, която ще се организира в столицата на 23 март. Целта на холандския академик е до 2032 година да засели човешка колония на Марс, а лекцията му е на тематика разучаването на нови светове.

" Едно момче и едно момиче ще бъдат възнаградени за креативност и гений, както и за изявен интерес към Космоса и Марс ", оповестяват от фондация Elevate, като прецизират, че информация за стипендиите може да бъде открита на страницата на Space Academy.

Организаторите на лекцията " Следваща цел: Марс " прецизират, че специфичен посетител ще бъде посланикът на Холандия в България Берендина Мария загар Тъшър.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР