Дете загина, когато самолет на италианските ВВС експлодира в огнена топка след излитане

...
Реактивен самолет от ескадрилата за пилотаж на италианските военновъздушни сили
Коментари Харесай

Реактивен самолет от ескадрилата за пилотаж на италианските военновъздушни сили се разби по време на тренировка близо до северния град Торино в събота, убивайки 5-годишно дете и оставяйки 9-годишния й брат с тежки изгаряния, когато колата, в която се намираха, беше ударен от горящи отломки от огромно огнено кълбо.

Самолетът MB-339 е експлодирал мигове след излитане около обяд местно време, съобщиха официални лица, според италианската противопожарна служба.

Пилотът, който оцеля, можеше да бъде видян да катапултира с отворения си парашут моменти преди самолетът да удари земята, казаха от пожарната.

В момента той се лекува от изгаряния в болница "Джовани Боско" в Торино, добавиха служители.

Пилотажните самолети Frecce Tricolori, част от италианските военновъздушни сили, тренираха формация преди честванията на 100-годишнината на италианските военновъздушни сили, които трябва да се проведат в неделя. Самолетите току-що бяха излетели от летище Caselle в Торино, когато един от самолетите започна да губи височина, както се вижда на множество видеоклипове, споделени в социалните медии.

Катастрофата е станала в периметъра на летището.

Летището съобщи в Туитър, че е затворено временно.

Останките от изгоряла кола, вляво, докато пожарникари изолират района, където самолет на италианския акробатичен въздушен отбор Frecce Tricolori се разби по време на тренировка извън северния град Торино на 16 септември. Отломки от изгоряла кола, вляво, докато пожарникарите изолират района, където самолет на италианския акробатичен въздушен отбор Frecce Tricolori се разби по време на тренировка извън северния град Торино на 16 септември. Матео Сечи/AP

Италианските медии съобщиха, че самолетите са ударили ято птици непосредствено след излитане, според Sky24, филиал на CNN.

Колата, в която са били 5-годишното дете и семейството й, се е движила по селски път, успореден на летището, според съобщения в местните медии.

Брат й оцеля и сега се лекува от тежки изгаряния в детската болница Regina Margherita в Торино, потвърдиха от болницата.

Съобщава се, че родителите им също са получили изгаряния.

Италианските военновъздушни сили заявиха, че са „ужасени и изумени“ от катастрофата на самолета, според изявление, направено от началника на щаба на италианските военновъздушни сили и генерал от въздушната ескадрила Лука Горети.

Самолетът Pony 4, пилотиран от майор Оскар Дел До, е загубил височина и се е разбил на земята малко след излитането на формацията, се казва в изявлението.

Италианските военновъздушни сили не са потвърдили точната причина за инцидента, но са предположили, че е имало сблъсък с птица по време на първите фази на излитане.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР