Дете и куче е класическата представа за перфектно семейство, в

...
Дете и куче е класическата представа за перфектно семейство, в
Коментари Харесай

Кога да вземем йоркширски териер на детето?

Дете и куче е класическата визия за съвършено семейство, в което детето и кучето са другари в игрите, порастват дружно като взаимно се учат и си дават едно на друго обич и благополучие.

Тази визия подтиква доста хора да взимат куче за домакински любим на своето дете като дребните декоративни породи се считат за идеални за по-малките деца, които добре си партнират в игрите с дребния си четириног другар.

Йоркширският териер идеално се вписва в визията за домакински любим, подобаващ за детето. Въпросът по кое време е най-подходящото време да се вземе йорки на детето няма еднопосочен отговор.

Ако погледнем какво ни поучават експертите, то е, че за дете под 7-годишна възраст не е доста добра концепция да вземете йорки на детето, тъй като не може да се грижи съответно за него.

От друга страна е възражението, че в случай че детето пораства дружно с куче, по-рядко ще страда от алергии. Освен това за неговото израстване като пълноценна персона е добре да има сателит в този развой, а йоркито е съвършен претендент. Битува и всеобщото мнение, че най- положителното състояние е детето и кученцето му да порастват по едно и също време, с цел да основат същинска пълноценна връзка между тях.

Следващото основание при избора на най-подходящото кученце за детето е характера му. За йоркитата е известно, че са жизнерадостни дребни кучета с палав характер, изцяло подобаващ и за напълно малко дете, което опознава света, непрестанно взаимодействайки с него. Йоркширският му сателит ще бъде превъзходен приятел в това премеждие. Тези кученца обичат и игрите с играчки, тъй че дребното дете ще може да споделя интереса си към средствата за развлечение със своето рошаво приятелче.

 Кога да вземем йоркширски териер на детето?

Йоркитата имат потребност от сериозна поддръжка. Не подценявайте образованието на йоркито.

Грижата за козината на йоркито също е значима. Знайте, че това е порода, която мъчно се образова, тъй като бързо се разсейват и губят интерес. Иска се креативност в този развой от индивида, а децата даже в по-голяма възраст не постоянно съумяват да се оправят с тази задача. Мъниците бързо се уморяват и е нужна много умелост, с цел да се реши момента, когато заниманията би трябвало да бъдат прекратени.

Така че дребното йорки е уместно за домакински любим за детето на всяка възраст, само че грижите към него, както и работата с образованието и възпитанието му би трябвало да бъде приоритет на родителите най-много. Защото дребният йоркширският териер може да изненада с властния си твърдоглав темперамент, прикрит в мъничкото, едвам 3-килограмово телце.

Вижте още:

- Колко дълго живее йоркито;

- Колко постоянно се разхожда йоркито;

- Обяви и цени за йорки;

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР