Дестинация: Храна е специална поредица в Дневник, която свързва две

...
Дестинация: Храна е специална поредица в Дневник, която свързва две
Коментари Харесай

Къде да хапнете вкусно в Тел Авив

" Дестинация: Храна " е специфична поредност в " Дневник ", която свързва две прекарвания - пътуванията и усетите, които откривате когато сте на път. Не единствено на храни, само че и на питиета. В текста " Тел Авив в действителност в никакъв случай не заспива " ви представихме забавни места, които си заслужава да посетите. Днес прибавяме и изпитани рекомендации за места за хранене:

Израелската кухня е талантлив микс сред всичко от Изтока и най-хубавото на Запада, само че пресъздадено с доста качествени артикули и придирчивост. Тук се яде артошок, патладжан, зеленчуци постоянно и във всевъзможен вид, авокадото е фетиш, доста риба, месо (без свинско), плодове. Къде какво да ядете - предлагам ви изпитани места без рекламация за пълнота:

Рибен ресторант - MantaRay . Чудесна локация на брега, на границата сред новия и остарелия град. Може би измежду най-хубавата морска храна в града. Винаги има избор от улова на деня - няколко типа прясна риба, именитият черен Iron pot с морски блага във вино и масло, който може да достави кулинарно наслаждение на всеки придирчив почитател на морската храна. Необходима е резервация.

Малък жокер – за равнището на заведенията за хранене в този град не може да се съди по нормалните знаци на лукса, познати по нашите географски ширини. Статусът на един бар или ресторант се дефинира нормално от това какъв брой е огромна вазата и какъв брой са високи стръковете живи цветя в нея. Стартовото равнище е най-малко 1 метър.

Една от модерните градски митове е Messa - ресторант с концептуален интериор в бяло и превъзходна храна от кулинарния гуру Авив Моше. Това място си има своя брат – решеният напълно в черно бар със същото име и място, в което също се сервира храна (както, в действителност, в съвсем всички питейни заведения в града) от сбирката " висша мода ".
Няколко места в модерния арт квартал Neve Zedek : в случай че обичате месо – " Place for meet " на уютната улица Shabazi. Тя е цялостна с ателиета на бижутери, суши заведения за хранене, гурме сладолед, галерии и какво ли още не.

Мястото, на което можете да опитате за закуска традионната шакшука, а на обед гурме шуарма (дюнер) е Dallal . Този бранд поддържа и вкусна пекарна - Dallal Konditorei , в който всеки ден се подготвят европейски мостри на сладкарското майсторство, само че и типичният еврейски сладкиш бабка – тип козунак с шоколад.

Тел Авив е пъстър. Някои от най-вкусните места са семпли, само че с история.

Такава е кръчмата " Benny Hadayag " (Бени рибарят) на Namal, която показва локалния модел с доста мезета и едно главно ядене – нормално риба или морски блага, има и месо на грил. Така ще можете да опитате лютата мароканска риба, лебане, вариациите на хумус и таханова паста, печен патладжан с тахан, безчет дребни салати, най-малко половината от които пикантни.

Този модел има собствен другар в Jaffo - The Old man and the sea (Старецът и морето). Съвет – отидете до истинската дестинация на 85 Kedem St. - ще откриете дребен Вавилон от религии, цветове и народи. Тук поръчвате единствено главното, всичко друго е от заведението. Великолепна лимонана, тъничък арабски самун, мезета и салати, сготвени от екип от остаряла арабска фамилия. Изборът е сред няколко риби на грил – лаврак, ципура, групер и други, агнешки котлети или телешко на скара, скариди и калмари с вино и чесън или масло.

За закуска или ядене по този начин, както го вършат локалните най-малко един път седмично – с хумус, фалафел, кубе (нахутен фалафел с плънка от месо) и от време на време джахнун (тестена закуска за шабат на йеменските евреи, постоянно в комапнията на доматена салса, кафяво яйце, печено на слаба фурна най-малко 12 часа и скух – лютива паста от чушки), отидете на 338 Dizengoff St .

В остарелия квартал Jaffo е и именитият хумус на Abu Hassan . Малкото място притегля разнообразна аудитория и работи досега, в който прясно приготвеният хумус за деня свърши. Той в действителност постоянно е свеж, има няколко типа и огромна опашка, която обаче не трябва да ви плаши.

Лятото е на прага в Израел, тъй че идва сезонът на динята без семки – локално откритие. Има я на всички места, питейни заведения и заведения за хранене, и нормално идва на огромни резени с българско сирене, което тук е на особена респект.

По плажната линия на Тел Авив, която единствено от единия до другия порт е 6 километра, може да избирате сред места за пиво. На Namal е и огромния нощен клуб Light House за почитателите на мащаба. А другояче барът за коктейли е 223 на централната градска улица Dizengoff .

Още предложени места в Тел Авив - тук.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Дестинация:Храна (18)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР