Десислава Тодорова остава на поста си като кмет на община

...
Десислава Тодорова остава на поста си като кмет на община
Коментари Харесай

Съдът реши: Десислава Тодорова остава кмет на Борован

Десислава Тодорова остава на поста си като кмет на община Борован, излиза наяве от решение на Административния съд във Враца. Магистратите оповестиха за незначително решението на общинската изборна комисия, с което пълномощията й бяха прекъснати предварително. Ето и претекстовете на съда:
"С решение от 04.03.202 година, постановено по адм. дело № 13 по разказа на Административен съд – Враца за 2022 година, съдът е оповестил за незначително Решение № 146-МИ/09.01.2022 година на ОИК – Борован, с което е анулирано решение № 145-МИ/07.10.2021 година, предварително са прекъснати пълномощията на кмета на Община Борован и е обезсилено издаденото уверение за избор.
Решението, което е оспорено пред съда е взето след постановяване на предишно решение на същия орган и след направено от Оперативна програма - Враца предложение за обновяване на административното произвеждане.
След разбор на всички обстоятелства и условия, открити въз основа на приобщените по делото доказателства, съдът е открил, че Решение № 146-МИ/09.01.2022 година на ОИК – Борован, с което са прекъснати пълномощията на кмета и е обезсилено удостоверението за избор, е постановено без да се е развило произвеждане по обновяване, каквото законът изисква в тези случаи, като органът е излязъл отвън рамките на своята подготвеност, прекратявайки пълномощията на кмета, а не пълномощията, които точно касаят неговия мандат, като избирателен орган.
Решението на Административен съд – Враца предстои на обжалване пред Върховен административен съд в 14-дневен период от връчването му на страните. "
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР