Десислава Минчева - Раул е родена в София. Пътят ѝ

...
Десислава Минчева - Раул е родена в София. Пътят ѝ
Коментари Харесай

В главната роля: Десислава Минчева за борбата за хората, правата и света, който ни заобикаля


Десислава Минчева - Раул е родена в София. Пътят ѝ в киното и малкия екран стартира още от най-ранна детска възраст. Тя е дребното момиче, което партнира на Константин Коцев във кино лентата " Топло ". В тази сцена се появява и паметната имитация: " Момиченце, дай си ми зъбките " от списък. Десислава Минчева приключва актьорско майсторство в Нов български университет. Паралелно с това приключва и " Френска лингвистика " в Софийския университет.

Пътят обаче я води във Франция, където учи магистратура по " Интеркултурни връзки " в Сорбоната. До 2004 година е била програмен шеф на радио " Франс- Интернационал България. " 10 години е работила като шеф " Комуникации " във Френската асоциация на жертви на тероризъм.

Била е шеф в най-голямата европейска неправителствена организация против смъртното наказване. Присъединява се към екипа на bTV през 2016 година. Отразявала е голям брой тематики, свързани със Западна Европа, в това число и нещастието " Шарли Ебдо ". Автор е на репортажи, свързани с терористичните офанзиви във Франция през 2015 година



„ Тази фотография избави един човешки живот. Това е една от най-големите ми победи. Годината е 2015 година и разбираме, че след 48 часа ще бъде осъществена изтезанието на наказан на гибел французин. Казва се Серж Атлеуи. Нямам време, би трябвало доста бързо акцията да стане международна. Обадих се на един другар публицист, който е от Мец и му споделих: „ Моля те, измисли нещо “. И той споделя най-разтърсващото нещо, което се случва в Мец през последните години е, че на следващия ден футболистите на Мец играят против Пари Сен Жермен. За една нощ направихме тенистките и на идващия ден светът знаеше. Серж Атлеуи е жив, той не беше екзекутиран “, описа тя.

Вижте повече във видеото.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР