Десислава Иванчева става готвачка! Бившата кметица на столичния район Младост, която

...
Десислава Иванчева става готвачка!
Бившата кметица на столичния район Младост, която
Коментари Харесай

Иванчева в една килия с акушерката Емилия Ковачева, била бебето Никол

Десислава Иванчева става готвачка!



Бившата кметица на столичния регион " Младост ", която бе наказана за корупция, влиза в кухнята на Сливенския затвор, научи извънредно " България Днес ".

Ексуправничката е в женския пандиз от близо месец. Там беше изпратена и заместничката й Биляна Петрова. Двете получиха надлежно 6 и 5 година отнемане от независимост. След зрелищната акция по задържането им пред Спортната палата те изкараха 8 месеца в килия и към 1 година и половина под домакински арест.

Това време ще им бъде приспаднато от присъдата, само че с цел да понижат още повече наказването си, Иванчева и Петрова желаеха да работят. Чрез обществените мрежи се примолиха на предприемачи от Сливен да ги наемат. Условието е да им обезпечат превоз от и до панделата, а също и да ги пази чиновник от защитата.

На Иванчева това въобще няма да й се наложи, тъй като тя е получила предложение и стартира работа в кухнята на пандиза.

" Деси не знае по какъв начин е пристигнало това предложение, само че е доста признателна за предоставената опция ", сподели пред " България Днес " непосредствен на някогашната кметица. По думите му със заплатата от 240 лева, която ще взима, Иванчева счита да изплаща санкцията от 12 бона, която й наложи съдът с окончателното решение.



 

Очаква се скоро Петрова също да стартира работа, само че на външен обект. Така два отработени дни ще им се зачетат за три излежани.

 

 Биляна Петрова

Биляна Петрова

Кметиците до неотдавна са били дружно зад решетките, само че решението на Темида ги раздели. Тъй като Иванчева получи над 5 година отнемане от независимост, съдът й дефинира непоколебим режим на изтърпяване, до момента в който Петрова е на общ режим. Двете имали близо 3-седмична акомодация, след което ги сложиха в разнообразни килии.

 

 Емилия Ковачева е пратена за 18 година в Сливен

Емилия Ковачева е пратена за 18 година в Сливен

Десислава попаднала при " тежката артилерия " - осъждани за тежки закононарушения и за убийства . Така по стичане на събитията станала съкилийничка на друга известна подсъдима - акушерката Емилия Ковачева, която получи 18 година затвор за опита за ликвидиране на бебето Никол. Скандалът с бруталния побой над новороденото момиченце изригна след издание на фрагментите в " България Днес ". Заради контузиите Никол получава епилепсия и има 70% неработоспособност от ТЕЛК. Ковачева търка нара в Сливен от ноември м.г. Тя твърди, че няма спомен да е удряла бебето, и се оправдава, че била преуморена от поемането на двойни смени.

Иванчева и Петрова също са безапелационни, че са почтени. Те подозират, че пачките със 70 хиляди евро са им били подхвърлени в служебната кола. Според прокуратурата парите са оставени от медиатора - някогашния кмет на региона Петко Дюлгеров. Той от своя страна ги взел от бизнесмена Александър Ваклин за по-бързо напредване на забатачена кореспонденция за градеж.

По делото останаха редица въпросителни, които оставиха в обществото възприятие за липса на правдивост, считат близки до кметиците. Затова те проведоха подписка до президентството, с която упорстват Иванчева и Петрова да бъдат помилвани и да излязат час по-скоро от пандиза. Петрова има пораснала щерка и заболели родственици. Затова сподвижниците им считат, че са изтърпели задоволително и не заслужават да са измежду закоравели престъпнички.

Иванчева е майка на едногодишния Валентин-Александър, а фрагментите по какъв начин се разделя с детето, отвеждана от Съдебна защита, трогнаха хиляди. Момченцето остана на грижите на старата си баба Любка. Разделена с щерка си, на нея й се постанова да бъде майка и баба по едно и също време. За развъждането на малчугана й оказват помощ деятели от сдружението против презастрояването " Зелен Младост ", а също и юрист Албена Белянова, която внесе гаранцията за освобождението на Иванчева.

 

 След отвеждането на Десислава Иванчева майка й се грижи за невръстния й наследник

След отвеждането на Десислава Иванчева майка й се грижи за невръстния й наследник

Малкото момченце беше разграничено от майка си 9 дни преди да навърши годинка. Ден след рождения си ден той за първи път отиде на посещаване в Сливен, с цел да види майка си през стъкло. Иванчева имаше предпочитание да гледа отрочето си зад решетките, само че се оказа, че законът не разрешава това за деца над 1 г.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР