Деси ВЕЛЕВАРазвитието на гражданското общество ни донесе, ако не друго,

...
Деси ВЕЛЕВАРазвитието на гражданското общество ни донесе, ако не друго,
Коментари Харесай

От бонбоните Таралежки до шкембето

Деси ВЕЛЕВА

Развитието на гражданското общество ни донесе, в случай че не друго, то най-малко огромна интензивност в организирането на подписки. Те са по всевъзможен мотив - къде официални и самоцелни, къде търсещи ефикасен резултат. Събирането на подписи по площади, по тротоари или под сенките на дървета в парковете на процедура е в предишното. Вече е надалеч по-популярно да се търси помощ и подпомагане в интернет пространството посредством онлайн петиции. Това даде голяма независимост на всеки, който реши да търси популярност на хрумката си, да задейства виртуална подписка с минимално изпитание.

Част от акциите са дейни с месеци и събират десетки хиляди поддръжници. Други са кампанийни, по съответен мотив и търсят резултат за къс интервал от време. Едни са национални, други - локални и лимитирани за стеснен кръг от хора. Има и група подписки, които са смешни, задействани от зевзеци, удовлетворяващи самостоятелни стремления. В тази група попадат и налудничавите хрумвания, и съществени тематики, подбудени от персонални грижи, на които мястото им не е в общодостъпното виртуално пространство.

Едва десетина подписа да вземем за пример е събрала петиция с призивното заглавие " Върнете бонбоните " Таралежки "!!! ". " Преди няколко години обичаните на всички лакомства бяха спрени от произвеждане. Намирам това за извънредно непочтено, изключително като се вземе поради, че на пазара се връщат други марки от 80-те и 90-те, които надалеч не са толкоз вкусни! ", написа създателят на любопитната подписка. Той упорства да се върне " усетът от детството " и търси още 50 000 съидейници, с цел да прати имената им на управлението на огромна компания за произвеждане на сладки произведения. За страдание, с това движение на събиране на поддръжници, акцията наподобява обречена.

Под 10 подписа стоят в петиция на други шегаджии, които упорстват: " Оправете шкембето при шкембеджийницата " При Майора ". " Те се показват като млади, будни жители, които са фенове на шкембето. " Като такива не можем да стоим безучастни и да следим протичащото се в нашия благ град Сандански, и по-конкретно в паметната шкембеджийница ", пишат зевзеци в посланието до съгражданите си. Те упорстват за неотложно възстановяване на усета на шкембето в това заведение, защото дълги години то е било на високо равнище. Хората се усещат ощетени поради новия усет, който не отговарял на " етиката за " положително " шкембе ". Шкембе-любителите разчитат на още почитатели.

Следващата подписка не е подбив, само че несъмнено е странна. Тя упорства за вярно прилагане на кавичките. Обаче също не набира своите почитатели, които към този момент са едноцифрено число. Авторът оповестява, че петицията е подбудена от нетърпимостта му към произвола, безхаберието и тъпотата при слагането и комбинирането на разнообразни стилове кавички в последните години. В просторно волеизявление той разказва по кое време и по какъв начин се пишат кавички. Инициаторът показва раздразнението си, че в публични текстове и текстове в медии се използват само " жалко висящи горни кавички по британски стандарт, защото редакторът го мързи да оформи авансово материала в естествена текстова стратегия и си щрака непосредствено в уеб страницата ".

Необходимо е да имаш съществени знания в съответна виртуална сфера, с цел да схванеш какви правила е нарушил Иван Черния Иванов, с цел да попадне с неприятно име в акция за събиране на подписи против самия него. Настояването на създателите на подписката е на провинилия се да бъде неразрешено да употребява порталите на Wraith във Apex Legends. Според съперниците му Черния не използва ултимейта на Wraith по неговото предопределение. Ха в този момент, де...

Още една персонална драма стои зад ученическата петиция на момче, което не може да си вземе шофьорската брошура, макар че е изкарало изпита. Следва дълга и леко объркана история за правото да се кара скутер и от каква възраст се придобива то. И тази идея явно е обречена на безгласност, а младежът очевидно ще би трябвало да дочака 10-и клас, с цел да вземе книжката си.

От идната маломерна петиция можем да разберем, че кравите опустошават Пирин планина и би трябвало да бъдат изгонени оттова. Ако имаше малко повече детайлности по казуса, евентуално подписката можеше да мине в графата " съществени ". Но с апела: " Да не разрешаваме на няколко велможи-кравари да опустошават планината, не може да стоим безучастни! ", някак не можем да сме благоразположени към самодейността.

Докато странните и майтапчийски подписки не са постоянно срещани и засягат дребен брой хора, на другия полюс са тематики, по които доста народ желае да се изкаже. Затова те преливат в интернет пространството. Все още текат разнообразни петиции " за " и " против " онлайн образованието, присъствените изпити в университетите и частичното виртуално преподаване. Ако не студенти от УНСС, то тогава от Великотърновския вуз постоянно стартират една или друга самодейност по групички против заповед на управлението.

Има и една тематика, увековечена в следващата петиция - " За незабавно закриване на националния тим по футбол на България ". " Моля, подпишете и дано свърши този фарс ", приканват създателите й. Със сигурност няма да е последната от този тип.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР