Десетте най-актуални рискове и заплахи от техно-социален тип, свързани с

...
Десетте най-актуални рискове и заплахи от техно-социален тип, свързани с
Коментари Харесай

БАН анализират кибер рискове, заплахи и мерки за защита, свързани с COVID-19

Десетте най-актуални опасности и закани от техно-социален вид, свързани с COVID-19 за 2020 година, проучват учени от Института по осведомителни и информационни технологии на Българска академия на науките /ИИКТ/. Информатиците оферират и на практика ограничения за отбрана, оповестяват от пресцентъра на Българската академия на науките.

Обобщените данни от разбора на доцент Златогор Минчев и на помощник Иван Гайдарски от секцията " Информационни технологии в сигурността " на ИИКТ-БАН дават настоящ приоритет на заканите и рисковете, свързани с офанзиви върху основни онлайн услуги и уязвимости при работната организация " Home Office ".

Според учените други значими кибер опасности все още са: фишинг заканите и малуеър офанзивите. " Растеж в значимостта, само че в по-малка степен, се чака и във връзка с крипто-вирусните офанзиви, уязвимостите в известни приложения, robocall измамите, подправените приложения и вести, измамите от сивия пазар и зловредните домейни ", предизвестяват в своя разбор компютърните експерти от Българска академия на науките, представени от Българска телеграфна агенция.

Предвид този факт е добре въвеждането на ограниченията за отбрана да става при оптимално автоматизиране, като се разчита на интелигентни систематични решения за сигурност и на отбрана с неведнъж обезпечаване, изясняват учените. Така от една страна ще се предотвратят загубите на данни, информация, софтуерни и стопански запаси, а от друга - ще се улеснят ежедневните обществени процеси, посредством умна софтуерна поддръжка за дейно трансформиране на обществото в новата цифрова действителност, обвързвана с ковид. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР