Десетокласниците вече могат да кандидатстват за обучение по новата професия

...
Десетокласниците вече могат да кандидатстват за обучение по новата професия
Коментари Харесай

Важно съобщение от МОН за всички десетокласници!

Десетокласниците към този момент могат да аплайват за образование по новата специалност „ Приложен програмист “ по Националната стратегия „ Обучение за ИТ кариера “, оповестиха от пресцентъра на МОН.

Регистрацията на претендентите е до 10 ноември 2017 година на адрес: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe32eI8-4BuWcMTr0ncuTEVO2KqGRQ8u335xO_k2CNUV6PS5Q/viewform

Сформирането на групите от възпитаници ще става след входящ тест за допускане на записаните претенденти, който ще се организира на 11-12 ноември 2017 година Системата ще е отворена за 48 часа, а пробата би трябвало да се направи в границите на 1 час.

За това образование могат да аплайват възпитаници от всички области на страната, които сега не се образоват по специалности от направлението „ Компютърни науки “.

Обучението ще е в 5 училища-центрове - към МГ „ Акад. Кирил Попов “ и Пловдивски университет „ Паисий Хилендарски “, Професионална гимназия по компютърни технологии и системи в Правец и Технически университет - София, Технологично учебно заведение „ Електронни системи “ и Технически Университет - София, Професионална гимназия по електротехника и електроника „ Апостол Арнаудов “ в Русе и Русенски университет „ Ангел Кънчев “, към Професионална гимназия по електротехника и електроника „ К. Фотинов “ и Университет „ Проф. доктор Асен Златаров “ в Бургас.

Обучението е гратис. На всеки утвърден възпитаник от по-далечно място ще се поемат разноските за път и храна.

Обучението ще е по нови образователни проекти и стратегии, съобразени с научните постижения в региона на осведомителните технологии. Лекциите и упражненията ще се организират в свободно от образователните часове време, както и в събота и неделя.

Всички приключили тригодишното образование ще получат професионалната подготовка " Приложен програмист ".

Партньори на Министерството на образованието и науката по програмата са БАСКОМ - Българска асоциация на софтуерните компании, БАИТ - Българска асоциация за осведомителни технологии, ИКТ Клъстер - Клъстер осведомителни и информационни технологии и компании от сектора, и Българската аутсорсинг асоциация.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР