Десетокласникът Марин Цанов, който нападна преподавателката си по етика и

...
Десетокласникът Марин Цанов, който нападна преподавателката си по етика и
Коментари Харесай

Образователният министър съобщи скандална новина за пишлигаря, пребил учителка в софийско школо

Десетокласникът Марин Цанов, който атакува преподавателката си по нравственос и право в софийската професионална гимназия по туризъм, преди този момент нападна и различен преподавател от школото. Това стана ясно от думите на министъра на образованието Красимир Вълчев по време на парламентарен надзор в отговор на въпрос, заложен от депутата от Движение за права и свободи Джейхан Ибрямов, заяви „ Фокус “.

Вълчев разгласи, че по думите на шефа на учебното заведение в изказване пред медиите, няколко дни преди случая 16-годишният нападател е бил малко разтревожен.

„ Направих изследване на случилото се и открих, че 4-5 дни преди нападението ученикът демонстрира експанзия, рита кафе-машината в коридора на учебното заведение, вика и буйства в символ на противоречие на поставената му слаба оценка. Нещо повече – връхлита да бие дежурния преподавател на учебното заведение. След среща и диалог с педагогическия консултант се установи, че той е добре и го изпращат на процедура по готварство “, описа депутатът. По думите му дни по-късно при осъществяване на диалог с ученика, един от родителите му, класния началник и педагогическия консултант, той още веднъж е показал изключителна експанзия, бягал е от срещата, викайки: „ Отивам да избия всички “.

„ Започва да удря по стените на учебното заведение, чупи една преградна стена и си прорязва ръката, по-късно нахлува в класната стая и виждайки госпожа Николова, я удря грубо с крайник, крещейки на ухото й: „ Умри “. Грабва стол и още веднъж протяга ръка към нея, нанася удар по крайници на госпожа Николова, както и по главата на друга учителка, като крещи: „ Не желая да бъда търпелив “, разясни Ибрямов. По думите му след появяването на районния контрольор ученикът е озаптен, само че преди да му бъдат сложени белезници, излизайки от учителската стая, насочва нацистки привет. В своя имитация Ибрямов уточни, че в образователното заведение има най-малко 6 пречупени кръста и свастики, изобразяващи хитлеризма. „ Още 2016 година са знаели за тези прояви на ученика и че той е членувал в „ Skinheads” организации “, добави той. Образователният министър в дуплика разяснява, че става въпрос не просто за експанзия, само че и за въодушевление към идеологии, които са наказани.

" За страдание случаят е реалност. Повод за случая с Богомилка Николова е поставената слаба оценка. За постъпката е формирано досъдебно произвеждане. Проведени са диалози с класния началник, с потърпевшата учителка, педагогическия консултант и са набелязани ограничения за превъзмогване на спешните обстановки. На ученика е наложена глоба пренасяне в друго учебно заведение от идната образователна година. Притеснителното е, че откакто е имало индикации за нападателно държание, не са задействани механизмите “, разяснява Вълчев. Той посочи, че са инструктирали всички шефове на просветителни институции да работят вътрешните механизми за идентифициране на тези възпитаници с нападателно държание за предприемане на своевременни дейности.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР