Десетки земеделци от областБлагоевградс излязоха на протест и блокираха главен

...
Десетки земеделци от областБлагоевградс излязоха на протест и блокираха главен
Коментари Харесай

Земеделци блокираха гл. път Е-79 при Полигона край Благоевград и в Кресна /СНИМКИ/

Десетки земеделци от областБлагоевградс излязоха на митинг и блокираха основен път Е-79 в региона на Полигона край Благоевгради в Кресна.

Технитеискания са няколко:продължаване на възбраната за импорт на слънчоглед, пшеница, царевица и рапица от Украйна и въвеждане на възбрана за импорт на нерафинирано олио, пресни и замразени плодове и зеленчуци, мляко и млечни артикули, месо и месни артикули, живи животни, мед и пчелни артикули от Украйна, както и завишаване на контрола на произхода, качеството и сигурността на вноса на селскостопански артикули в страната.

Земеделците упорстват за написани ясни задължения с съответни периоди за осъществяване на настояванията, като декларира, че ефикасните протестни дейности ще продължат до осъществяването на всички претенции на земеделския бранш.

Край Благоевград протестиращите съумяха да блокират основния път.

В Кресна те използваха „ остарял трик “ за обсада на пътя, като пресичат пешеходната пътека. Заради митинга сеобразуваха колони от коли.

Ние, като всички от страната, излизаме на митинг, с цел да покажем и нашите претенции. Отделно от настояванията на инициативния комитет, прибавяме към министъра на земеделието всички депа, които са затворени за експорт на телета в трети страни, да се отворят незабавно, тъй като ние нямаме къде да си продаваме живите животни, сподели Велин Мицев, ръководител на съдружие „ Животновъди – Сандански 2005 “.

Той добави, че имат предложение да се контролират цените на фуражите, тъй като животновъдите купуват скъпи фуражи.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР