Десетки японци излязоха на протест пред офиса на премиера Фумио

...
Десетки японци излязоха на протест пред офиса на премиера Фумио
Коментари Харесай

Протести срещу изпускането на радиоактивни води от АЕЦ Фукушима

Десетки японци излязоха на митинг пред офиса на премиера Фумио Кишида поради решението на Токио да изпуска радиоактивните води от " Фукушима " в Тихия океан. Хората упорстват интервенцията в атомната електроцентрала да спре, само че по проект тя ще продължи към 30 години. Демонстранти се появиха и на плаж покрай оборудването.
Ще протестираме и през днешния ден, и на следващия ден - електрическата компания на Токио и държавното управление споделят, че ще отнеме 30 години - какъв брой извънредно... Това ще бъде дълга борба. Ще бъдем упорити.
Хироши Нагазава, протестираща

Тази седмица стартира първото от общо 4 изхвърляния на над 1 млн. метрични тона пречистена вода, употребена за охлаждането на централата до 2011 година Тогава земетресение и цунами провокират повреда във " Фукушима " и оборудването стопира да работи. Властите настояват, че концентрацията на радиоактивни субстанции във водата е в норма. Това удостоверяват и инспекциите на Международната организация за атомна сила.Местните риболовци обаче считат, че решението може да унищожи поминъка им. Тази седмица Китай и Хонконг не разрешиха вноса на морски артикули от Япония.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР