Десетки варненци излязоха тази вечер на протест срещу отмяната на

...
Десетки варненци излязоха тази вечер на протест срещу отмяната на
Коментари Харесай

Десетки варненци протестираха срещу отменената заповед за коли по Крайбрежната алея

Десетки варненци излязоха довечера на митинг против анулацията на възбраната за придвижването на коли по крайбрежната алея във Варна, съобщи Българска телеграфна агенция.Основен уредник беше „ Продължаваме промяната “.

Заповедта за прекъсването на колите бе на някогашния регионален управителна града Благомир Коцев. Настоящият – Марио Смърков, който през днешния ден подаде оставка,отмени тази заповед. Това деяние провокира митинга довечера. Хората желаеха алеята да остане напълно пешеходна зона, като по нея се позволяват единствено колоездачи.

Аргументите, които използвах, когато издадох заповедта си, към момента са годни, сподели пред медиите Благомир Коцев, който също се включи в митинга. Той посочи, че към момента никой не е осведомен какво тъкмо гласи заповедта на Марио Смърков и изрази терзание, че в действителност в този момент всичко се трансферира към кмета на града Иван Портних. Големият въпрос е дали общината е способена да реагира, разяснява Коцев. По думите му кметът има два разновидността – или да удостовери затварянето на алеята за коли, или да бездейства и да изчака заповедта на Марио Смърков да влезе в действие и колите да се върнат автоматизирано.

Коцев разяснява, че неговата персонална позиция е, че е необходим повсеместен план за облагородяването на крайбрежната алея, защото брегоукрепителните уреди по нея са компрометирани. Когато бъде направена реконструкцията, да се вземе решение дали да е пешеходна зона или със смесено придвижване, сподели Коцев.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР