Десетки цивилни бяха убити при атака днес на зазоряване, извършена

...
Десетки цивилни бяха убити при атака днес на зазоряване, извършена
Коментари Харесай

Десетки загинаха при въоръжено нападение в Етиопия

Десетки цивилни бяха убити при офанзива през днешния ден на зазоряване, осъществена от незнайни въоръжени мъже в западния етиопски щат Биншангул Гумуз, което е следващият кървясъл изблик на принуждение в региона, оповестява Българска телеграфна агенция, като се базира на локални поданици.

Според етиопската комисия за човешките права убитите са над 100. Фермер от град Булен съобщи пред Ройтерс, че е видял десетки тела на убити в полето покрай дома си. Друг гражданин на града, който описа, че въоръжени мъже са нападнали региона към 6.00 ч. сутринта (3.00 ч по Гринуич), показа, че е преброил 20 тела на убити на разнообразни места.

Местен доктор показа, че той и сътрудниците му са се погрижили за 38 ранени, множеството от които с огнестрелни рани.

"Не бяхме готови за това и нямаме медикаменти ", сподели здравна сестра от същото лечебно заведение и добави, че петгодишно дете е умряло на път за болничното заведение.

Държавен чиновник от щата, който приказва при изискване да остане неизвестен, съобщи, че управляващите знаят за офанзивата и ревизират елементи, с цел да разпознават нападателите и жертвите, само че не даде повече детайлности. Атаката беше осъществена ден откакто етиопският министър председател Абий Ахмед, началникът на генералния щаб Бирхану Джула и други високопоставени представители посетиха щата, с цел да призоват за мир след серия от кървави произшествия сред съперничещи етнически групи през последните месеци.

Последното огромно нахлуване в региона се случи на 14 ноември, когато въоръжени мъже нападнаха рейс и убиха 34 души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР