Десетки слушатели на програмата на БНР Хоризонт се събраха пред

...
Десетки слушатели на програмата на БНР Хоризонт се събраха пред
Коментари Харесай

Граждани се събраха пред БНР в защита на свободата на словото и Петър Волгин

Десетки слушатели на програмата на БНР " Хоризонт " се събраха пред постройката на Българското национално радио в отбрана на свободата на словото, осведомят от медията.

Присъстващите се оповестиха в отбрана на предаването " Политически НЕкоректно " и неговия водещ Петър Волгин.

Причина за това е тъжба подадена в Съвет за електронни медии от депутати от " Демократична България " поради изявления и изявления от Волгин във Фейсбук, с които показва поддръжка и удивление от комунистическия режим в България и режима на Путин в Русия, само че и очевидно съжалява, че така наречен Народен съд не може да се разправи с някои наши съвременници, обосновават се от партията в изпратения донос.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов изрази отвращение от сигнала на Демократична България и през вчерашния ден съобщи, че макар непрекъснатите клюки по адрес на партията в никакъв случай не са желали прекъсване на излъчвания или санкции за публицистите, защото не е демократично.
 Костадинов се опита да се пришие към тъжба в Съвет за електронни медии
Костадинов се опита да се пришие към тъжба в Съвет за електронни медии

Поводът за сигнала е напълно предаването на Петър Волгин

Пред постройката на БНР през днешния ден пристигнаха и хора, които упорстваха за уволнението на водещия Петър Волгин.

" Демокрация значи независимост на словото. В България не се дава това право на хората. Ако някой има по-различно мнение от " евроатлантическата клика ", тогава този човек е освиркван, именуван с най-различни имена. Една народна власт значи всеки да има право да каже каквото мисли, право на избор ", разяснява един от протестиращите в поддръжка на Волгин.

" 33 години се борим да живеем в народна власт. Трябва да можем умерено да показваме своето мнение. Конкретният публицист, против който има донос, не е направил нищо неприятно, не е споделил нищо неприятно. Защо би трябвало да има ограничавания към този човек ", попита различен.

" Да, стачкувам против него. Както се вика, самото ми битие е митинг против този безразсъден човек ", уточни един от хората на противоположното мнение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР