Десетки семейства инвестирали „на зелено в имоти в Слънчев бряг

...
Десетки семейства инвестирали „на зелено в имоти в Слънчев бряг
Коментари Харесай

Измама за милиони с имоти в Слънчев бряг

Десетки фамилии вложили „ на зелено " в парцели в Слънчев бряг станаха жертви на машинация за милиони. От осем години те чакат да приключат правосъдните борби сред строителя и банката-кредитор, оповестява „ Нова телевизия ".

Накрая получили нотариални актове с забрана и заповед да изоставен жилищата, които в никакъв случай не са употребили.

Измамените са подписали предварителни контракти и са платили по 60 000 евро. Инвеститорът заречен постройката да е подготвена до май 2010 година, а купувачите да получат жилища направени „ до ключ ". До 2014 година парите за парцелите към този момент са платени. Управителката на компанията вложител - Фатме Хасан, се обаждала и упорствала новите притежатели да ѝ платят и ДДС-то за жилищата. Чак по-късно им дала обещание, че ще получат нотариален акт.

Междувременно парцелите са запорирани от банката, кредитирала плана. Причината - компанията вложител от години има ипотечен заем, който не погасява. А залогът за него са постройката и земята.

Фирмата вложител не може да бъде открита на посочения адрес в Бургас. Имотът на шефката в Айтос също е запориран. Междувременно тя движи бизнес с тестени произведения за Турция.

Семейство Хасан упреква банката, кредитирала плана, в лакомия, която е довела до неуспеха му. Но против тяхната строителна компания има заведени десетки каузи от кредитори и клиенти, които си търсят парите.
От банката-кредитор показват, че комплексът в Слънчев бряг няма Акт 16 и е приключен до недодялан градеж.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР