Десетки полети бяха отменени след рекордни снеговалежи през изминалата нощ

...
Десетки полети бяха отменени след рекордни снеговалежи през изминалата нощ
Коментари Харесай

Рекордни снеговалежи в Москва наложиха анулиране на полети

Десетки полети бяха анулирани след рекордни снеговалежи през миналата нощ в Москва, образували 36-сантиметрова снежна завивка, съобщи Франс прес.

Цитирайки московските метеорологически служби, съветската организация РИА Новости заяви, че е регистриран нов връх на преваляванията за денонощие в 140-годишната история на тези наблюдения. Предишният е бил от зимата на 1995 година

Според метеорологичния център " Фобос " довечера преваляванията се чака да отслабнат, а през нощта – да спрат.

Обилният снеговалеж не провокира обилни проблеми в пътното придвижване. Градският превоз работи обикновено, а огромните пътни артерии не са доста по-натоварени от нормално.

Засегнати бяха само полетите: националната самолетна компания " Аерофлот " е отменила от нощес към 70 полета от и до летище " Шереметиево ". Днес няколко полета имаха закъснения.

" Валежите от сняг счупиха 20-годишен връх, също така са регистрирани и рискови температури. Всички общински служби работят с цялостен потенциал. Бъдете деликатни по пътищата и тротоарите ", предизвести столичният кмет Сергей Собянин в акаунта си в „ Туитър”.

Московската работа за поддръжка на пътищата е мобилизирала 60 000 чиновници и 14 000 машини за почистване на снега, като това не включва служащите от други служби и частни компании.

Има заплаха в края на седмицата насъбраният сняг да се трансформира в великански локви, защото се чакат необикновени за сезона високи температури.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР