Десетки пътници останаха блокирани в продължение на часове в тунела

...
Десетки пътници останаха блокирани в продължение на часове в тунела
Коментари Харесай

Десетки бяха блокирани часове в тунела под Ламанша

Десетки пасажери останаха блокирани в продължение на часове в тунела под Ламанша, откакто влакът от Кале за Фолкстоун се повреди.

Появиха се фрагменти, на които се вижда по какъв начин пасажерите на Eurotunnel Le Shuttle са евакуирани и вървят по спешния сервизен тунел сред Обединеното кралство и Франция.

В последна сметка те бяха трансферирани на различен трен и отведени до терминала Фолкстоун в Кент.

От Le Shuttle обявиха, че алармите на влака са се присъединили и занапред ще проверяват аргументите.

" Аварийният тунел беше отблъскващ ", сподели 37-годишната Сара Фелоуз от Бирмингам след случая във вторник вечерта.

" Беше като в апокалиптичен филм. Просто вървите в бездната, без да знаете какво се случва. Всички трябваше да останем под морето на огромна опашка. Имаше жена, която плачеше в тунела и друга, която получаваше пристъпи на суматоха и която пътуваше сама ".

Друг пасажер, който не желае да бъде назван, споделя: " Няколко души се изплашиха от това, че се намират в сервизен тунел, това е малко необичайно място... Бяхме блокирани там най-малко пет часа ".

Първоначално от Le Shuttle обявиха в Twitter, че влакът е аварирал, само че по-късно прецизираха пред Би Би Си, че са били задействани алармите.

Всички, които са се намирали във влака, са били трансферирани в 19:22 ч. по Гринуич " в сходство с процедурите за сигурност и като мярка за обезпечаване на комфорт ", обявиха от Le Shuttle.

Преди 17:45 ч. пасажер се свърза с Би Би Си и сподели, че е бил във влака, който е спрял. Друг пасажер написа в Туитър, че хората е трябвало да изоставят колите си във влака и са били извеждани пешком.

Влакът транспортира пасажери и техните транспортни средства сред Фолкстоун и Кале. С дължина 37,9 км. тунелът под Ламанша има най-дългата подводна секция от всички тунели в света.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР