Десетки палестинци бяха убити при израелски въздушни нападения, докато се

...
Десетки палестинци бяха убити при израелски въздушни нападения, докато се
Коментари Харесай

Десетки убити, докато бягаха от домовете си в Газа, докато Израел извършва наземни нападения

Десетки палестинци бяха убити при израелски въздушни набези, до момента в който се опитваха да избягат от северната Ивица Газа, съгласно представители на Хамас, откакто израелската войска подреди повече от един милион жителите да се изтеглят в искане, отхвърлено от Организация на обединените нации като „ невероятно “.

Медийният офис на Хамас, палестинската формация, която ръководи обсадената Ивица Газа, сподели, че 70 души, най-вече дами и деца, са били убити при въздушните набези против коли, напускащи град Газа. В него се споделя, че транспортните средства са били ориентирани на три места.

Продължете да четете

лист от 3 детайла. Когато едно семейство загине под бомбите на Израел, част от историята на Газа изчезва Анализ: Нахлуването на Израел в Газа може да тества окупацията му на Западния бряг Поне 14 палестинци, убити от израелските сили в окупирания Западен бряг завършек на списъка

Хиляди палестински цивилни започнаха да бягат към южната част на Газа в петък под безсърдечен залп от въздушни удари след израелската военна заповед, макар че имаше малко признаци за всеобщо изселване.

Израелският министър на защитата Йоав Галант сподели, че всеки палестинец, който желае да „ избави живота си “, би трябвало да се вслуша в заповедта да се придвижи на юг, до момента в който Израел се приготвя за предстоящо сухопътно нахлуване против обсадения крайбрежен анклав.

Около 1,1 милиона от 2,3-милионното население на Газа живеят в северната част на линията, която включва град Газа, най-населената градска зона.

Няколко правозащитни групи осъдиха заповедта и предизвестиха, че евентуално наложително прекачване на цивилно население би било нарушаване на интернационалното право.

Много палестинци споделиха, че няма да се вслушат в заповедта.

„ Усещането е, че няма вяра, че никой не го е грижа за Газа или какво се случва с хората “, сподели жителят на Газа Мансур Шуман пред Ал Джазира в петък.

„ Ако ще умрем тук, ще умрем в домовете си. Ще умрем на север или на юг. Ще умрем с високо вдигнати глави, стоящи на нашите земи, стоящи с нашите права и твърдо държащи се на нашата религия. “


Министерството на здравеопазването в Газа сподели в петък, че минимум 1800 души - повече от половината от тях дами или хора под 18-годишна възраст - са били убити, до момента в който Израел нападна линията с въздушни удари, които са изравнили цели квартали.

Хамас сподели на хората да останат на място и доста от жителите на анклава към този момент считат, че няма безвредно място, където могат да отидат.

„ Примката към цивилното население в Газа се стяга. Как 1,1 милиона души би трябвало да се придвижат през гъсто обитаема военна зона за по-малко от 24 часа? Шефът на Организация на обединените нации по филантропичната помощ Мартин Грифитс написа в обществените медии.

„ Въпреки заканите на окупацията за обстрел; решението е взето. Ние не сме напуснали и няма да напуснем “, сподели здравната организация на Палестинския червен полумесец в обява в обществените медии. „ Нашите медици ще извършват филантропичните си отговорности. Няма да оставим хората да посрещнат гибелта сами. “

Наземни набези на Израел

Израелски боен представител сподели, че в петък израелски бойци и танкове са направили първите си наземни набези в Газа, откогато бойци на Хамас направиха опустошителна офанзива против Южен Израел в събота, убивайки минимум 1300 души и ранявайки повече от 3000.

Повече от 100 души, в това число израелци и чужденци, също са държани в плен от Хамас.

Израелските управляващи настояват, че бойците при първичните набези са били ориентирани към палестински ракетни екипажи и са се пробвали да получат информация за пленниците. Малкомащабните интервенции са евентуална въведения към предстояща наземна инвазия.

Болниците са претрупани, дадени са часове за евакуация

Комбинация от израелски въздушни набези и израелска блокада, която прекъсна достъпа до вода, електричество, храна и гориво, опустоши здравните заведения в обсадената линия, където медицинските служащи в този момент споделят, че са изправени пред неосъществим избор според заповедите за евакуация. < /p>

Международната здравна група Лекари без граници (MSF), известна още като Лекари без граници, излезе с изказване в петък, в което се споделя, че израелските управляващи са й дали единствено два часа, с цел да изтеглят болница в северната част на Газа.

„ Нашият личен състав към момента лекува пациенти. Ние недвусмислено осъждаме това деяние, продължаващото безсистемно клане и офанзивите против опазването на здравето в Газа. Опитваме се да защитим нашия личен състав и пациенти “, сподели групата в обява в обществените медии.

Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР