Десетки населени места в област Русе са без електрозахранване, в

...
Десетки населени места в област Русе са без електрозахранване, в
Коментари Харесай

Десетки населени места в русенско са без ток, част от пътищата са непроходими

Десетки обитаеми места в област Русе са без електрозахранване, в част от тях през нощта не е имало и вода. На места са прекратени и телефонните връзки. Във всички общини има обитаеми места без ток, като най-критична е ситуацията в общините Ценово, Борово, Две могили и Сливо поле. Към момента от справката на дежурните към Областния съвет за сигурност излиза наяве, че допълнително от 20 обитаеми места в русенско няма електрозахранване. Проблемът с електроподаването в района се дължи освен на скъсани кабели, паданли електрически стълбове, само че и на недостатъци в мрежите за ниско напрежение. В Областната администрация непрекъснато се получават сигнали от жители за паднали клони, дървета и скъсани жици. Има данни, че по пътя сред Две могили и Борово са нападали десетки дървета, които затрудняват екипите на енергото. Магистралните електропроводи на ЕСО са в редовност

Пътят Русе-Бяла е затворен за всички моторни транспортни средства към този миг. Още през нощта към 22.30 часа са спрени тежкотоварните камиони, които изчакват край хижа „ Приста “ на изхода от Русе. Екипи на полицията връщат всички коли назад. Има закъсали транспортни средства на Воловския хълм, като към този момент те са изтеглени на безвредно място от профилираната техника на компанията, с която Областното пътно ръководство има подписан контракт. Проблемът по пътя Русе – Бяла е зародил освен от изобилния снеговалеж, само че и поради многото нападали дървета.

Затворени са също пътищата към Силистра и Разград. Цялата налична техника е изкрана по пътищата.

Заместник регионалният шеф Георги Георгиев поддържа контакт с институциите от района, имащи отношение към зимната конюнктура. Създадена е нужната организация за реакция в оптимално къси периоди в актуалната спешна обстановка. Очаквайте спомагателна информация по-късно денем.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР