Десетки милиони американци се оказаха засегнати от снежни бури, преминали

...
Десетки милиони американци се оказаха засегнати от снежни бури, преминали
Коментари Харесай

Арктически студ скова САЩ, прогнози за рекордно ниски температури

Десетки милиони американци се оказаха наранени от снежни стихии, минали през Северозапада и Средния Запад. Наводнения заплашиха Източното крайбрежие, а в Юга е заплашен от торнада, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция. 

Авиокомпаниите оповестяват за закъснения през вчерашния ден при над 7600 полета в Съединени американски щати.

Над 2200 полета бяха анулирани. Самолетите на интернационалното летище " О`Хеър " в Чикаго останаха на земята поради бурни ветрове и гъст снеговалеж.

В Айова кандидатите за номинацията на Републиканската партия за президентските избори анулираха предизборните си прояви три дни преди гласуването в щата. Това е първата конкуренция от изборите в обособените щати, на които партиите дефинират своя претендент за общите избори през ноември.

Вчера огромна част от северните региони на Средния Запад беше обхваната от снежни стихии с значителни снегове и мощни ветрове със скорост до 96 км/ч. Националната метеорологична работа предизвести, че се чака те да продължат и през днешния ден.

Над 133 000 семейства, компании и търговски обекти останаха без ток в Мичиган. Без електричество останаха и над 150 000 клиенти на електроразпределителните компании в Уисконсин, Западна Вирджиния, Охайо и Пенсилвания.

Метеоролозите предизвестяват хората да не подхващат ненужни пътувания, защото видимостта по някои пътища в Чикаго е мощно лимитирана.

Предупреждава се за заплаха от измръзване в Айова. Според прогнозите температурите в по-голямата част от щата ще паднат до минус 18 градуса по Целзий. Прогнозата за понеделник в Де Мойн, столицата на щата, е за минус 28 градуса по Целзий. Очаква се температурите по време на изборите в понеделник, които допускат продължителни срещи в църкви и учебни физкултурни салони, да са най-ниските, регистрирани на такова политическо събитие.

Кандидатката за президент на Републиканската партия Ники Хейли, някогашна посланичка и губернатор на Южна Каролина, анулира и трите планувани за през вчерашния ден предизборни събития, като ги размени с отдалечени прояви.

Шейсет и осем годишният Фред Шустър, който без значение от бурята наблюдава през вчерашния ден сутринта демонстрация от акцията на губернатора на Флорида Рон Десантис в Анкини, Айова. " Притеснявам се от времето ", сподели Шустер. " Мисля, че това ще се отрази на броя на хората, които ще вземат участие в изборите ".

Властите анулираха плануван протест в Пела, Айова, за поддръжници на Доналд Тръмп, който се бори за втори мандат в Белия дом, откакто изгуби изборите през 2020 година

Около 3 милиона души в южния щат Мисисипи са застрашени от торнада и мощни гръмотевични стихии. Националната метеорологична работа предизвести, че бурните ветрове може да отнесат покриви и да повалят дървета и електропроводи.

През идващите няколко дни се чака огромна част от Съединените щати да преживеят най-студените зимни условия до момента. Температурите се чака да паднат до минус 21 – минус 22 градуса.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР