Десетки милиони американци са засегнати от снежните бури, преминали през

...
Десетки милиони американци са засегнати от снежните бури, преминали през
Коментари Харесай

Три жертви на снежните бури в САЩ

Десетки милиони американци са наранени от снежните стихии, минали през Северозапада и Средния Запад. Наводнения заплашиха Източното крайбрежие, а в Юга има заплаха от торнада, съобщи организация " Ройтерс ". Зимата взе и първите си жертви - трима души от Чикаго, Уисконсин и Айдахо.

Авиокомпаниите оповестиха за закъснения при 7600 полета в Съединени американски щати, над 2200 са били анулирани. Самолетите на интернационалното летище " О`Хеър " в Чикаго останаха на земята поради бурни ветрове и гъст снеговалеж. Според други информации анулираните полети са били близо 6500.

Вчера огромна част от северните региони на Средния Запад бе обхваната от снежни стихии с значителни снегове и мощни ветрове със скорост до 96 км/ч. Националната метеорологична работа (NWS) предизвести, че се чака те да продължат и през днешния ден. Над 133 000 семейства, компании и търговски обекти останаха без ток в Мичиган. Без електричество останаха и над 150 000 клиенти на електроразпределителните компании в Уисконсин, Западна Вирджиния, Охайо и Пенсилвания. Метеоролозите предизвестяват хората да не подхващат ненужни пътувания, защото видимостта по някои пътища в Чикаго е мощно лимитирана.

Лошото време наложи и смяна в предизборната акция на републиканците в Айова. Кандидатката за президент на Републиканската партия Ники Хейли, някогашна посланичка и губернатор на Южна Каролина, анулира и трите планувани за през вчерашния ден предизборни събития, като ги размени с отдалечени прояви. Това е първата конкуренция от изборите в обособените щати, на които партиите дефинират своя претендент за общите избори през ноември.

В Айова има предизвестие за заплаха от измръзване. Според прогнозите температурите в по-голямата част от щата ще паднат до минус 18 градуса по Целзий. Прогнозата за понеделник в Де Мойн, столицата на щата, е за минус 28 градуса. Очаква се температурите по време на изборите в понеделник, които допускат продължителни срещи в църкви и учебни физкултурни салони, да са най-ниските, регистрирани на такова политическо събитие.

Властите анулираха плануван протест в Пела, Айова, за поддръжници на Доналд Тръмп, който се бори за втори мандат в Белия дом, откакто изгуби изборите през 2020 година

Около 3 милиона души в южния щат Мисисипи са застрашени от торнада и мощни гръмотевични стихии. Националната метеорологична работа предизвести, че бурните ветрове може да отнесат покриви и да повалят дървета и електропроводи.

Според Националната метеорологична работа близо 30 милиона американци в петък са били в прегръдката на зимата, която взе и първите си жертви. В Уисконсин мъж умря, до момента в който почиства сняг, а в Чикагското предградие " Шилер парк " се счита, че студът е причина за гибелта на различен човек. В петък има и 1 жертва на лавина в Айдахо.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР