Десетки къщи в габровски квартал останаха откъснати от света след

...
Десетки къщи в габровски квартал останаха откъснати от света след
Коментари Харесай

Имот с улица в него стана частен, хора останаха без достъп до домовете си

Десетки къщи в габровски квартал останаха откъснати от света след продажба на местността на частно лице. Пътят обаче не бил ограден. Сега на неговото място новият притежател изкопал трап и живеещите в региона няма по какъв начин да минават. Те описват, че не могат да стигнат с кола до домовете си. За кола за спешна помощ или пожарна при положение на потребност и дума не може да става.

За да вървят пеша, на жителите се постанова да минават през шубраци и ями. Местността е вилна зона. Живущите там заплащат налози. Достъпът до най-малко 10 къщи е блокиран. Дори боклукът им не може да бъде изхвърлян от почистващата компания.

„ С новия притежател не може да се приказва. Той ни изнудва за пари. Искаше да си купим гората. Първо говореше за 5 000 лева, по-късно станаха 180 000 лева ”, сподели пред Нова жена, която живее там. Пред очите ѝ той докарал фандрома, с която изкопал трап и съзнателно спукал тръба на ВиК сдружението, поради което водоподаването краткотрайно било лимитирано.

Мъж, който живее в региона, реши да попита по телефона притежателя на парцела по какъв брой лв. би продал земята. Николай Илиев съобщи, че не желае да каже точната цена по телефона и се закани да приказват онлайн.

Месните са сезирали прокуратурата и общината, откакто мъжът преднамерено съборил дънери, с цел да попречва тяхното прекосяване. От Община Габрово признали, че става въпрос за техническа неточност. Поправянето ѝ обаче можело да отнеме години. Хората дефинират новия си комшия като нападателен.

От общината прецизираха, че парцелът е бил държавен до 2007 година, след което е реституиран на наследници и след това - платен от сегашния притежател. Сега е частна гора. С годините там се е обособил горски път, осигуряващ достъп до регион в околност Шенини, в който има повече от 10 застроени поземлени парцела.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР