Десетки камиони без номера превозват оръжие и боеприпаси в молдовското

...
Десетки камиони без номера превозват оръжие и боеприпаси в молдовското
Коментари Харесай

Камиони превозват оръжия в Приднестровието

Десетки камиони без номера транспортират оръжие и муниции в молдовското Приднестровие, заяви ръководителят на Народното събрание на Молдова - Андриан Канду, представен от организация "Униан ".

По думите му, всевъзможни опити на Обединената контролна комисия и на молдовските офицери да схванат какво се случва са приключили без триумф.

На 22 юни Организация на обединените нации прикани Русия да изтегли окупационните си войски от Приднестровието, само че Москва пренебрегва апела.

"Когато не се съблюдават споразуменията, когато има напредвания като това, ние разбираме в каква обстановка се намираме, когато става дума за сигурността на страната " - разяснява Канду.

По думите му, против Молдова се води хибридна война с хакерски атаки и агитация. Той подсети за заканите от страна на Русия във връзка с газовите и енергийните доставки за Молдова, Украйна и Грузия.

На територията на Приднестровието има над 1500 съветски военни, а в следените от тях хранилища има над 20 хиляди тона муниции и самолетни бомби.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР