Десетки кадри и сигнали за брутално полицейско насилие при смазването

...
Десетки кадри и сигнали за брутално полицейско насилие при смазването
Коментари Харесай

Кадри с брутално полицейско насилие опровергават МВР

Десетки фрагменти и сигнали за брутално полицейско принуждение при смазването на " Великото национално въстание " пред някогашния Партиен дом, опровергават изказванията на Министерство на вътрешните работи, че те се работили в границите на закона, единствено против ултраси и престъпно проявени, а тактиката им е била " пасивна и щадяща ".

От фотоси и видеа в обществените мрежи излиза наяве, че е имало брутални полицейски прояви по отношение на спокойно протестиращи хора.

" Дори режимът на Лукашенко не пребива по този начин "

Един от потърпевшите е журналистът Димитър Кенаров, който разгласява в западни издания, измежду които " Ню Йорк таймс ", " Форин полис ", " Интернешънъл Хералд Трибюн ". Той е бил арестуван през нощта, до момента в който е отразявал митинга и твърди, че по отношение на него е било упражнено принуждение.

" Докато отразявах митингите в София, бях заловен от полицията, хвърлен на земята и брутално ритан в главата. Камерата ми беше отнета и ме накараха да заставам с часове с белезници на тротоара. Много пъти се идентифицирах като публицист без резултат " - това написа Димитър Кенаров във Facebook.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР